Az OTP Bank – Banca Transilvania tranzakció holtpontra jutott, de semmilyen információ nincs arról, hogy ennek mi az oka, közölték a Román Nemzeti Bank (BNR) képviselői. Az economica.net szerint – bár ezt eddig egyetlen másik bank sem ismerte el – az adásvétel ellen óvást nyújtottak be.

Az OTP Bank miután bejelentette tervezett lépését, az ottani leányvállalat megvétele iránt a Transilvania Bank, a Raiffeisen Bank, az Unicredit és az Exim Banca Romanesca érdeklődött.

Banki szakemberek szerint valamelyik kisebbségi részvényes vagy nagyobb ügyfél emelhetett kifogást, akinek olyan szerződése volt a bankkal, amely szerint csak a beleegyezésével lehet változtatásokat eszközölni a tulajdonosi körben.

Piaci források szerint az OTP Bank mintegy 500 millió eurót kér a romániai nagyvállalatért, a kivonulás mögött pedig az állhat, hogy a kitűzött piaci részesedést nem lehet elérni.

Az OTP Bank a RoBank felvásárlásával lépett be Romániába. Akkoriban a vezérigazgató Mihai Marcu volt, a Medlife orvosi hálózat jelenlegi tulajdonosa.

Az OTP Bank és az ORFK megállapodást kötött: 0-24-ben védenek az online csalóktól

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és az a OTP Bank együttműködési megállapodást kötött az online csalások megelőzés és sikeres védelme érdekében. Az Economx érdeklődésére az ORFK közölte azt is, reményeik szerint ez egy minta lesz a bankszektor többi szereplője számára. Bővebben >>>