Levelet kapott a héten a Fővárosi Törvényszéktől az Economx, mert Orbán Viktor pert indított ellenünk.

A miniszterelnök mint felperes a Sparról írt anyagunkat kifogásolja.

Mivel az írást sokan átvették tőlünk a hazai sajtóban – hiszen nálunk jelent meg elsőként a Lebensmittel Zeitung alapján Magyarországon, hogy mit nyilatkozott Hans Reisch, a Spar Austria csoport vezérigazgatója –, őket is perbefogta a kormányfő. 

Ismert, március 16-án publikáltuk „Orbán Viktor oligarchái elől menekül az osztrák Spar-csoport" címmel azt a cikket, amiben arról írtunk, hogy átalakította működését, és Svájcba menekítette magyarországi vagyona egy részét az osztrák tulajdonú Spar üzletlánc. 

A német portál cikkére és a Spar-vezető kijelentésre, miszerint Spar Österreich will das Vermögen vor den Fängen des ungarischen Ministerpräsidenten Viktor Orban sichern" hivatkozva azt írtuk: 

 átszervezték a Spar magyarországi működését, hogy így védjék a céget „Orbán karmaitól".


Az Economx mellett az Indamédia másik kiadványát, az ország vezető hírsite-ját, a látogatottsági listát csaknem 60 napon át folyamatosan vezető Indexet is beperelték – a Média1 szerint – a 444.hu, a 24.hu és a Klubrádióval karöltve.

Az Economx a kifogásolt cikk után végigkövette az eseményeket, több alkalommal is beszámolt a fejleményekről valamennyi szereplő szemszögéből. Azt pedig végig hangsúlyoztuk, hogy a Spar-vezér – a kifogásolt cikkben szereplő – kijelentését a sajtónyilatkozaton kívül semmivel nem támasztotta alá, erről bővebben ebben vagy ebben a cikkünkben olvashat.