Tájékoztatása szerint Orbán Viktor április 4-én Szarajevóban az államszövetség vezetőivel folytat megbeszéléseket a magyar-boszniai kétoldalú kapcsolatokról és aktuális európai ügyekről. Másnap, pénteken a boszniai Szerb Köztársaság elnökével, Milorad Dodikkal tárgyal Banja Lukában, ahol egy üzleti fórumot is megnyitnak.

Az Index korábban arról számolt be, hogy Orbán Viktor – Milorad Dodik boszniai szerb elnöktől – megkapta a boszniai Szerb Köztársaság legnagyobb kitüntetést, amelyet az előző évben Vlagyimir Putyin vehetett át.

miniszterelnök nem tudott megjelenni a január eleji ceremónián, így nem tudta átvenni a kitüntetést.

A Szerb Köztársaság nagy barátja, Orbán Viktor április 4-én este Banja Lukába érkezik, és még április 5-én is Banja Lukában marad

– fogalmazott Dodik a portál szerint.

Mindeközben a boszniai szerb kormány több eseményt is szervez, köztük egy gazdasági fórumot is Orbán Viktor látogatásával összefüggésben.

Az Orbán Viktor által vezetett delegáció tagja lesz Szijjártó Péter külügyminiszter, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, Jenei Gábor, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezetője – valamint 23 vállalat képviselője is Banja Lukába érkezik.