A szerb származású sportoló 2003-ban kezdte profi pályafutását, majd gyorsan emelkedett a nemzetközi teniszélet ranglétráján, hogy Roger Federer és Rafael Nadal mellett a játék egyik legdominánsabb játékosává váljon. Az ATP világranglistáján 2011-ben volt először világelső, idén júniusban pedig rekorder lett, miután összesen 378 hetet töltött az első helyen.

Hihetetlen nemzetközi eredményeit tekintve nem meglepő, hogy Djokovic vagyonának nagy részét luxusingatlanokba fektette szerte a világon: lakásai vannak Monte-Carlóban, Miamiban, New Yorkban, Marbellában, sőt még szülővárosában, Belgrádban is – foglalta össze az Architectural Digest.

Már profi teniszezőként vette meg a monte-carlói lakását

Djokovic nem sokkal azután, hogy 2003-ban profivá vált, egy meg nem nevezett összegért lakást vett magának Monte-Carlóban. Ami keveset tudni az ingatlanról, az többek között az, hogy a Földközi-tengerre néző dombon fekszik, és hogy Djokovic körülbelül 15 évig ezt tekintette fő lakóhelyének, mielőtt 2020-ban Spanyolországba költözött volna.

2017-ben két különálló lakást vásárolt egy Renzo Piano által tervezett épületben a New York-i SoHo negyedben, összesen több mint 10 millió dollárért. Az épület egyes egységei állítólag még saját medencével és terasszal is büszkélkedhetnek. Djokovic valószínűleg még mindig birtokolja ezt a két lakást.

Ugyanebben az évben a teniszező 5,77 millió dollárért vásárolt egy penthouse-t egy másik Renzo Piano által tervezett épületben, ezúttal Miamiban.

New York és Miami is minden évben szerepel az utazási listámon, és izgalmas lesz, hogy lesz hova visszatérnem

– mondta Djokovic. 

A lenyűgöző társasházi lakás három hálószobával és három és fél fürdőszobával, valamint teljes panorámával rendelkezik az Atlanti-óceánra. Van medence, egy könyvtár, valamint egy korszerű edzőterem és spa. Djokovic azonban soha nem töltött időt az otthonban; az építkezés 2019 decemberében fejeződött be, majd nem sokkal később el is adta 6 millió dollárért.

Szerbiában is vannak beruházásai

Djokovic következő ingatlanvásárlása visszavitte őt a gyökereihez, a szerbiai Belgrádba, ahol 675 000 dollárért vett egy penthouse lakást, amely a Pavlova-tóra nézett. Az egységben három hálószoba és három és fél fürdőszoba, egy nagy nappali és egy terasz található medencével. 

A teniszező állítólag nem kevés időt és pénzt fektetett a lakás modernizálásába, ahogyan az évek során sikereit arra is felhasználta, hogy Szerbiát mint turisztikai célpontot erősítse.

Djokovic és családja 2009-ben például felépítette a Novak Teniszközpontot, amely 14 pályával rendelkezik –amelyből 11 salakos –, és amely egyszerre szolgál turisztikai látványosságként és helyi találkozóhelyként. A Djokovic által inspirált további érdekességek közé tartozik a Novak 1 Cafe & Restaurant, amelyet a szülei nyitottak, valamint a Square Nine, a város egyetlen ötcsillagos luxusszállodája.

A legújabb vásárlása az legújabb otthona is egyben: egy 10 millió dolláros marokkói stílusú kastély a spanyolországi Marbellában. A teniszbajnok rezidenciája kilenc hálószobából és nyolc fürdőszobából áll. Az otthonába bepillantva márványpadló, kristálycsillárok és nyitott, boltíves ajtónyílások találhatók, de rendelkezik még egy hatalmas házimozival, egy törökfürdővel, egy nagy fedett edzőteremmel, és persze egy tágas teniszpályával, ahol Djokovicról köztudott, hogy két kisgyermekével együtt szokott teniszezni.