Mivel a Norbi Update termékek forgalmazója nem teljesítette a törvényben előírt fizetési kötelezettségét, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a végrehajtás foganatosítását átadta a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak – közölte a növekedés.hu-val a versenyhivatal. 

Schobert Norbert cége korábban kapott egy 40 milliós büntetést, amely után a „fitneszguru” bejelentette, hogy visszavonul. Az egykori Norbi Update-ből időközben Free Group Kereskedelmi Zrt. lett, és a portál szerint „még áll a lábán, de a kilátások nem a legjobbak”.

A 40 milliós bírságot azután kapták, hogy a GVH szakemberei 280 videóbejegyzést néztek át és arra jutottak, hogy azok megtéveszthették a fogyasztókat a termékek összetételéről, hatásairól, a cég piaci pozíciójáról, illetve egy termék esetében annak forgalmazhatóságáról is. 

Elfogyott a levegő Schobert Norbert körül, mutatjuk, valójában miért vonulhat vissza

Az Economx információi és a korábbi nyilatkozatok alapján inkább úgy tűnik, a gigabüntetés jó indokkal szolgálhatott Schobert Norbertnek arra, hogy a lejtőre került és évek óta veszteséges vállalkozásból kifarolhasson. Megkeresésünkre a GVH kiemelte: a hatósági vizsgálat nem tett megállapítást a termékek élettani hatásairól. Bővebben >>>

A Norbi Update termékek forgalmazója részletfizetést kért és kapott a 40 millió forintos bírság befizetésére, ám már a legelső részletet sem teljesítette határidőre. 

A GVH a növekedés.hu-nak azt válaszolta, hogy mivel a vállalkozás nem teljesítette a törvényben előírt fizetési kötelezettségét, „a GVH a végrehajtás foganatosítását átadta a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak”. Hozzátették, hogy a versenyhatóságnak nincs pontos információja a kiszabott bírság, illetve végrehajtási bírság behajtásáról, vagy a végrehajtás sikerességéről.