A liga történetében először tartják a finálét Las Vegasban, a végső győzelemért vasárnap a címvédő Kansas City Chiefs csap össze a nyugati part talán legnépszerűbb klubjával, a San Francisco 49ers-el.

A nemzeti szerencsejáték-társaság adatai szerint közel 68 millióan tettek fogadást vagy terveznek fogadást tenni a mérkőzésre, nagyjából összesen 23,1 milliárd dollár (nagyjából 8,3 billió forint) értékben.

Amennyiben a becslések beigazolódnak, akkor alaposan megdől a tavalyi rekord: 2023-ban 16 milliárd dollár összértékben tettek fogadásokat.

Sokáig tiltott volt a sportfogadás az Egyesült Államokban, mostanra azonban már 38 államban, továbbá Washingtonban is engedélyezett – írja az MTI.

Ki lesz a félidő fellépője?

A Super Bowl félidejében kerül sor minden évben az úgynevezett Halftime Show-ra, ahol amerikai világsztárok tartanak rövid, látványos showelemekkel tarkított koncertet. Idén Usher tartja a show-t, aki az előző évek fellépőitől eltérően egyetlen fillért nem kér a performanszért – írja a Forbes.

 

 

 

Super Bowl: több tízezer dolláros jegyárak, drága parkolók és ingyen koncertező művészek

Bár a konkrét számadat nem nyilvános, becslések szerint a Super Bowl vasárnapján az Amerikafutball-szövetség több tízmillió dollárt keres szponzoroki és jegyeladási bevételekből, valamint hirdetőkből. Utóbbinak azonban egyre mélyebben a zsebébe kell nyúlni, ha egy 30 másodperces reklámot akar leközvetíteni a sporteseményen.