Vasárnap életbe lépett az egész államra kiterjedő, a fizetések átláthatóságáról szóló törvény, ami része annak az egyre növekvő állami és városi erőfeszítésnek, hogy a nők és a színes bőrűek számára is biztosítsanak az egyenlő munkáért egyenlő bérért – írja az Independent.

A legalább négy munkavállalót foglalkoztató munkáltatók kötelesek közzétenni a fizetési tartományokat minden olyan állás esetén, amelyet a nyilvánosság számára hirdetnek meg, vagy belsőleg az előléptetésben vagy áthelyezésben érdekelt munkavállalók számára tesznek közzé.

A fizetések átláthatósága megakadályozza, hogy a munkaadók kevesebb vagy több pénzt ajánljanak egyes jelölteknek életkoruk, nemük, fajuk vagy más, a képességeikhez nem kapcsolódó tényezők alapján. A jogvédők úgy vélik, hogy a változtatás segíthet abban, hogy az alulfizetett munkavállalók felmérjék, kevesebbet keresnek-e, mint az azonos munkát végzők.

Megelégelte az Unió, hogy a nők rosszabbul keresnek a férfiaknál

Egy új uniós irányelv véget vetne annak az állapotnak, hogy minden kampány ellenére a tagállamokban továbbra is fennáll a nemek közti bérszakadék. A felmérések ennek mértékét 13-14 százalékra teszik a nők kárára. Bővebben >>>

Nemcsak a törvényhozásban, hanem a munkavállalók körében is megfigyelhető, hogy tudni szeretnék, mennyire számíthatnak ha munkába állnak – mondta Da Hae Kim, a National Women's Law Center vezető jogtanácsosa.

A megfelelés kihívást jelent majd – mondta Frank Kerbein, a New York-i Üzleti Tanács emberi erőforrásokért felelős igazgatója, aki bírálta a törvényt, mert az további adminisztratív terheket ró a munkaadókra. Vannak olyan kisebb vállalatok, amelyek nem is ismerik a törvényt és ezért nem tudják azt betartani – tette hozzá.

A fizetési tartomány meghatározásakor felmerülő problémák elkerülése érdekében a munkáltatónak meg kell vizsgálnia a jelenlegi alkalmazottak fizetését – mondta egy munkajoggal foglalkozó iroda munkatársa.

Ezekkel a szakmákkal lehet idén a legjobban keresni

Emelkedő tendencia tapasztalható az egy álláshirdetésre jelentkező munkakeresők számát illetően – tudtuk meg Tüzes Imrétől, a Profession üzletfejlesztési igazgatójától. A szakember arról is beszámolt portálunknak, hogy mely munkakörökkel lehet ma a legjobban keresni, és melyik szakmában van a legnagyobb hiány, azaz melyik pozíció az álláshirdetések királya. Bővebben >>>