Wall Street Journal, illetve a Variety értesülései szerint a Netflix vezetői már tárgyalnak arról, hogy újra árat emelnek a hirdetésmentes csomagoknál, tehát a reklámos szolgáltatás (ami minket egyelőre nem érint) változatlanul 6,99 dollár ért lesz beszerezhető havonta – írja az IGN. A szóban forgó konstrukció váltotta le Amerikában az alapcsomagot, és már Standard with ads néven fut. 

A portál szerint az emelés világszerte több piacon is érvényes lesz, elsőként azonban az Egyesült Államokban és Kanadában kezdik az emelést. Egy idő után tehát elég valószínű, hogy minket is elér az emelés, ám arról egyelőre nem esik szó, hogy mikor kezdődik a díjazás emelése. Az IGN szerint elég valószínű, hogy ha véget ér SAG-AFTRA sztrájkja (a színészek lázadnak a nagy filmstúdiók ellen), akkor néhány héttel utána életbe léphet az új ár.

A Netflix termékei Magyarországon háromféle csomagban érhetők el:

  • HD-minőség és 1 támogatott eszközre való ALAP CSOMAG 2490 forintért;
  • Full HD-minőség 2 támogatott eszközt és 1 vendégfelhasználót biztosító STANDARD CSOMAG 3490 forintért;
  • UHD-minőséget, 4 támogatott eszközt és 2 vendégfelhasználót lehetővé tevő PRÉMIUM CSOMAG 4490 forintért.

A Netflix egyébként rendkívül szorosan fogja egy ideje felhasználóit, ugyanis nyár elején betiltotta a jelszómegosztást, így azok, akik nem egy háztartásban használják a fiókot, már nem tudnak filmet nézni a platformon.

NMHH: Megindult a televízió-előfizetések lemorzsolódása, tovább erősödik a streaming

Magyarországon az elmúlt két-három évben terjedt el az előfizetés mellett igénybe vehető lekérhető videótartalmak használata. A köznyelvben ez a szolgáltatás streamingként vált ismertté, amit a magasabb végzettségű, a jó anyagi helyzetben lévő és fiatalabb háztartások sokkal nagyobb eséllyel vesznek igénybe. Bővebben --->