Negyedéves összevetésben minimálisan, 0,1 százalékkal csökkent a német gazdaság teljesítménye az idei harmadik negyedévben szezonális és naptári kiigazítással, miután a második negyedévben ugyancsak igen szerény, 0,1 százalékos növekedést, az első negyedévben stagnálást mértek – került fel a Destatis német statisztikai hivatal honlapjára első becslésként hétfőn.

Elemzők nagyobb, 0,3 százalékos GDP-csökkentést vártak a második negyedévvel összevetve.

A hivatal előzetes számításai szerint különösen a háztartások fogyasztási kiadásai voltak alacsonyak, a GDP-t ugyanakkor erősítették az üzleti beruházások.

Naptári kiigazítással az idei harmadik negyedévi GDP 0,3 százalékkal csökkent éves összevetésben a második negyedévi stagnálás és az első negyedévi 0,2 százalékos csökkenés után. A Destatis november 24-én ismerteti a harmadik negyedévi GDP-vel kapcsolatos részleteket.

 

Száműzték a németeket az elit klubból, Magyarországot is leminősítették

Kiestek a németek az elit klubból: legújabb országtanulmányában a svájci Independent Credit View a gazdaság tartós gyengeségére hivatkozva elsőként ejtette ki az országot a legmagasabb hitelképességű államok köréből. A zürichi hitelminősítő cég Nagy-Britanniát és Magyarországot is leminősítette. Bővebben --->