A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) végrehajtói ezért több mint 120 millió forint értékben ingatlant és 54 autót foglaltak le. A hivatal közleménye szerint a kockázatelemzési rendszeren akadt fent a kereskedő, akinek a vizsgálat során adóelkerülésre utaló körülményeket tártak fel, a hivatali ellenőrök nagy értékű járműveket vettek leltárba.

A közleményben azt írják, hogy a gépjárművek eredetét megbízási szerződésekkel igazolta a kereskedő, ezek alapján pedig azokat a magánszemélyeket is vizsgálták az ellenőrök, akik legalább két autó értékesítésére adtak megbízást. Közülük két szerb-magyar kettős állampolgárt azonosították, akik olyan vállalkozásnak is képviselői, valamint tulajdonosai voltak, amelyek nem működtek együtt az adóhatósággal. Ezzel együtt pedig a kiállított számláikban található ügyletekhez sem rendelkeztek szakemberrel, sem eszközzel, és alvállalkozójuk sem volt.

Mindez számlagyári működésre utalt.

NAV az egyik vállalkotás esetében 31,5 millió forint adókülönbözet megállapítása mellett azt is bizonyította, hogy a fiktív számlázási láncolat tagjaiként, adóelkerülés céljából működtek. Feltárták továbbá, hogy a kettős állampolgárok magáncélra 419 millió, továbbá 51 millió forintot vettek fel a cégeik bankszámláiról, az autókereskedőnek pedig 75 millió forintot kölcsönöztek.

 

 

 

Pénz állhat a házhoz, és ezt most a NAV adja

Akinek valamilyen kedvezmény járt 2023-ban a személyi jövedelemadóból, de év közben nem vette igénybe, az a bevallásban történő érvényesítés után egy összegben juthat hozzá a pénzhez.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->