A hét második felében kell megjelennie a MOL és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőjének Nagy Mártonnál –  írja a Világgazdaság.

„Volt egy megegyezésünk a Magyar Ásványolaj Szövetséggel. Mi úgy látjuk, hogy van egy elcsúszás, ezért a hét második felére behívtam a MOL-t és a MÁSZT-t is”

– mondta a nemzetgazdasági miniszter annak kapcsán, hogy az elmúlt időszakban jelentősen megdrágultak az üzemanyag árak.

Nagy Márton rámutatott, hogy a megállapodástól eltérően kezdünk eltávolodni a régiós áraktól, ezt pedig nem igazán nézi jó szemmel.

Hétfőn mi is megírtuk, hogy szerdától még tovább emelkednek az üzemanyagárak a magyarországi kutakon. A benzin nagykereskedelmi ára bruttó 3 forinttal, míg a gázolajé bruttó 6 forinttal drágul.

Az olaj ára hosszú menetelését követően a ma reggeli tőzsdenyitáskor csökkent először:

 

  • a Brent hordónkénti ára 1,63 százalékkal,
  • a WTI-é pedig 1,6 százalékkal ment lejjebb.

 

 

 

 

Felesleges a benzinhiszti vagy tényleg nagy baj fenyeget?

A Holtankoljak.hu tulajdonosa szerint nem kell felülni minden héten a kattintást generáló, üzemanyagárakról szóló cikkeknek, ilyen áraknál heti 5 forintos ingadozás teljesen normális. Bujdos Eszter szerint minden idők legrosszabb év eleji fogyasztását produkálta 2024-ben a hazai lakosság, ami nem csak annak köszönhető, hogy még mindig fájóak az árak, hanem hogy keressük az alternatív közlekedési megoldásokat is. Ha többre kíváncsi→