Nézettségi rekordot hozott a szombati Magyarország-Szerbia labdarúgó-mérkőzés, a közvetítésbe több mint 1,3 millióan kapcsolódtak be legalább egy percre – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája.

A szombat esti találkozó az elképesztő izgalmak mellett fantasztikus nézettségi rekordot is hozott.

Az első félidőben 703 ezren, a másodikban 840 ezren követték a találkozót az M4 Sport csatornán és 104 ezren az m4sport.hu oldalon.

A televíziónézők 20,9 százaléka választotta szombat este a mérkőzést, az arány a férfiak esetében még magasabb volt: 31,4 százalék követte a találkozót. A közvetítésbe több mint 1,3 millióan kapcsolódtak be legalább egy percre, hogy szurkoljanak a nemzeti válogatottnak. A márciusi Bulgária elleni hazai találkozót felülmúlva ez a mérkőzés lett az év legnézettebb sportközvetítése hazánkban. 

A találkozót átlagosan 78 percig nézte egy néző az M4 Sporton és 59 percig az m4sport.hu oldalon, mindkettő a legmagasabb a selejtezősorozat mérkőzéseit tekintve.

A közleményben emlékeztettek: Marco Rossi alakulatának szombati sikere azt jelenti, hogy Magyarország csoportelsőként, egyenes ágon kijuthat a 2024-es németországi kontinenstornára, amennyiben kedd este legyőzi Litvániát. 

 

Kilenc évre eldőlt, kik rendeznek foci-EB-t

Kihirdették a 2028-as és a 2032-es labdarúgó Európa-bajnokság rendező országait. Bővebben --->