A MOHU-nak köszönhetően elsőként Magyarországon van lehetőség arra, hogy a visszaváltási díjat azonnal a saját bankszámlára utalja az ügyfél. A műanyag palackot, üveget vagy alumíniumdobozt visszaváltó vásárló háromféle módon kaphatja vissza az 50 forintot, miután bedobta az automatába a csomagolást:

  • az üzletben levásárolható utalványként,
  • felajánlhatja jótékonysági célra
  • vagy – az új, magyar fejlesztésű REPont applikációnak köszönhetően – rögtön átutalhatja azt a saját bankszámlájára

– olvasható az mfor cikkében.

Az okostelefonra letölthető applikációnak köszönhetően a visszaváltó automatákba dobott palackok után járó pénzt egyből a bankszámlánkra igényelhetjük, s ez egész Európában egyedülálló – közli a cég.

A projektbe a MOHU külső partnereket is bevont, így az MA-Coding, Envipco, Tomra, Sensoneo, Alerant, Raiffeisen Bank így részese volt az alkalmazás fejlesztésének.

A letöltés után egy könnyű regisztrációt kell elvégeznünk, miután kapunk egy egyedi azonosítót, melyet beszkennelve azonosíthatjuk magunkat. Az azonosítás után és a visszaváltási tranzakciót követően az automata kijelzőjén található kifizetés gombra kattintva a visszaváltási díj az Azonnali Fizetési Rendszer szabályainak megfelelően, néhány másodpercen belül megérkezik a bankszámlára – tájékoztat a cég.