A közlemény szerint 35 százalékkal több amerikai és csaknem négyszer annyi kínai és koreai vendég érkezett Magyarországra 2022 első hét hónapjához képest. Az Egyesült Államokból érkezők közel fele 45 év feletti, a távol-keletiek nagyrésze ennél fiatalabb. Az Ügynökség szerint a legtöbben szállodában szálltak meg, a legtöbben négycsillagosban. A legtöbbet az amerikaiak költötték, az átlagnál másfélszer többet.

Az elemzések alapján általában a városnézés és a kultúra miatt érkeznek Magyarországra a távoli országokból érkezők, a koreaiak sokszor tanulás, munka vagy üzleti út miatt jönnek. Az amerikaiak az épített örökségre, a gasztronómiára és a termálfürdőkre kíváncsiak leginkább.

A kínaiak érdeklődését a televíziós műsorok kelthetik föl, mivel az ország egyik népszerű műsorát Budapesten forgatták – tették hozzá.

Vonzó a vidék

turisták többsége továbbra is a fővárosba látogat el, de a vidék is egyre többeket izgat: az amerikaiak körében Budapest után Esztergom, Siófok és Tokaj a favorit, a koreaiak közül Siófok mellett a velencei szabadstrandot is sokan keresték fel, míg a kínaiakat Pécs és Szentendre vonzotta a legjobban.

 

Beesett a hazai szállásfoglalás, de az elszálló árak miatt ezt egyáltalán nem érezni a bevételeken

A belföldi foglalások számának csökkenése jelentős: mind az év első felében, mind a nyári szezonban mintegy 15-16 százalékos visszaesés mutatható ki.
Bővebben--->