A kínai rendőrség mintegy ezer macskát mentett ki egy vágóhídra tartó teherautóból, ezzel meghiúsítva a macskahúst sertés- vagy birkahúsként csalárd módon árusító illegális kereskedelmet, amely friss élelmiszer-biztonsági aggályokat váltott ki – írja a CNN.

A The Paper kínai állami hírügynökség szerint a kelet-kínai Jiangsu tartományban található Zhangjiagang tisztjei állatvédők egy tippje alapján elfogtak egy járművet, amelyet a befogott macskák begyűjtésére és szállítására használtak.

A beavatkozás nélkül a cicákat valószínűleg levágták és délre szállították volna, hogy sertés- és báránynyársként, valamint kolbászként szolgálják fel.

A rendőrség és a mezőgazdasági hatóságok azóta egy közeli menhelyre küldték a macskákat, miután meghiúsították az akciót, amely akár 20 500 dollárt is érhetett volna.

A jelentés nem tért ki arra, hogy történt-e letartóztatás, és azt sem hozták nyilvánosságra, hogy a macskák kóborállatok vagy házi kedvencek voltak-e. A CNN mindenesetre arról számolt be, hogy az állatvédők először egy temető közelében vették észre a rengeteg fadobozt, melyek csordultig voltak macskákkal.

A beszámolók szerint a piacon egy font macskahúst körülbelül 4 dollárért adnak el, ha birka- és sertéshúsként adják tovább. Minden macska körülbelül négy-öt fontot nyom a feldolgozás után.

 

Horror árak fenyegetnek a henteseknél

Tovább drágul a hús, és nem is érdemes abban bízni, hogy olcsóbb lesz a csökkenő infláció miatt. Sőt az agrárközgazdászok szerint akár 30-40 százalékos áremelkedés is bekövetkezhet. Bővebben --->