A fejlesztők 15 emeletes luxuslakó tornyot terveznek felépíteni egy Ritz-Carlton szálloda mellett, South Beach szívében Miamiban. Fredrik Eklund bróker arra számít, hogy a 30 lakást összesen 450 millió dollárért adják el, az ára pedig 3,9 és 125 millió dollár között mozog az épület két duplex penthouse-jának lehetséges kombinációja esetén. A torony várhatóan 2027 áprilisában készül el.

Ez a fejlesztők legújabb projektje, amely meg akarja ragadni a világ leggazdagabb lakásvásárlóinak folyamatosan növekvő keresletét. Egy 125 millió dolláros eladásnál a tranzakció a manhattani Billionaire's Row legfényűzőbb apartmanjainak szintjéhez közelítene, ahol Daniel Och körülbelül 190 millió dollárért adott el egy rezidenciát, Ken Griffin pedig rekordot döntött 238 millió dolláros penthouse vásárlásával.

Eklund szerint a Miami körzetében tapasztalható kereslet a gazdagok vásárlóerejéből származik, akik több városban is szeretnék megvalósítani az otthonok „háromszögét”, amelyek között ide-oda ugrálhatnak. Klasszikus példa, hogy Miamiban, New Yorkban és a Hamptonsban van egy ilyen háromszög, de sokan a Miami-Madrid-Mexikóváros tengelyében lévő ingatlanok vásárlása iránt mutatnak érdeklődést.

Nem arról van szó, hogy olyan sokan elhagyták New Yorkot, hanem hogy megtartva az ottani rezidenciájukat Miamiban vásárolnak ilyen ingatlanokat

– világított rá Eklund.

A Miami Beach projektet kezdetben elutasította a szomszédos szállodák és a környék art deco műemlékvédőinek hangos közössége, de végül októberben jóváhagyást kapott. A Ritz-Carlton South Beach 2020-ban egyesült a szomszédos Sagamore Hotellel. A projekt magában foglalja a Sagamore felújítását is, amelyet a Ritz-Carlton South Beach részeként nyitnak meg újra.