Az anyagokat az LG Chemtől, Dél-Korea legnagyobb vegyipari vállalatától vásárolná meg az amerikai autógyártó, amelyhez a hosszú távú megállapodás szerint félmillió tonna nyersanyag – nikkel, kobalt, mangán, alumínium – kerül az autógyártóhoz – írta meg a Totalcar.

Az üzlet 2026-tól 2035-ig tartó vásárlásokról szól.

Ez a beszerzés ötmillió elektromos autó, átlagosan 500 kilométeres hatótávot lehetővé tevő akkumulátorokat tesz lehetővé.

A nyersanyagokat az LG Tennessee államban épülő üzeme fogja szállítani a GM észak-amerikai akkumulátorgyártó bázisainak, a CNBC amerikai gazdasági portál szerint. A GM és az LG partnerségét a villanyautók gyártásában 2022-ben jelentették be és 2030-ig szólt a megállapodás. A határidő kitolása öt évvel összefüggésben lehet azzal, hogy az elektromos autók iránti kereslet nem nő olyan gyorsan, amire az autóiparban korábban számítottak.

A GM oldaláról növeli az üzlet jelentőségét, hogy vélhetően ez a legnagyobb értékű beszállítói üzlet, amelyet az autógyártó az elektromos autók gyártásának bevezetése érdekében kötött.