Miután már az átadás utáni első hónapban megrongálták a Lánchíd lámpáit, aligha csoda, miszerint 16 kamerával védenék meg a Lánchidat. A főváros reményei szerint a térfigyelő-rendszer kiépítése jelentősen hozzájárulna a közterületi rend javításához, illetve az elkövetett bűncselekmények felderítéséhez – írja az enbudapestem.hu.

A bruttó 18,2 millió forintos kamerarendszer telepítéséről a november 29-i közgyűlésen döntenek majd, de az előzetes információk szerint a szavazás inkább az „igen” felé hajlik.

A kamerarendszerre azért van szükség, mert egy hónappal azután, hogy átadták a felújított Lánchidat, rögtön meg is rongálták.

A híd déli gyalogos oldalán négy lámpatestet is betörtek. Volt, ahol a teljes lámpabúrát tönkretettek, volt, ahol a tettes vagy a tettesek megelégedtek annyival, hogy csak a lámpatest felét tették tönkre

– derül ki a portál cikkéből.

A kár becsült összege 2 millió 116 ezer 484 forint volt, az anyagi káron felül a közvilágítás hiánya miatt fokozott balesetveszélyt is jelentettek a hiányzó lámpatestek. Emiatt a BRFK rongálás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el.

Megint belevágnak Budapest egyik legpatinásabb fürdőjének felújításába

Támogatta a Rác fürdő renoválására vonatkozó koncepciót a Fővárosi Közgyűlés szerdán, a tervek szerint a rekonstrukció a Budapest Gyógyfürdői Zrt. (BGYH) saját forrásai terhére valósulna meg. Bővebben --->