Az új vendégmez a legnépszerűbb a a német labdarúgó-válogatott történetében. A rózsaszínű szerelés nagy port kavart az Európa-bajnokság előtt, azóta viszont igazi bestsellerré vált. Ami valódi örömhír a gyártó Adidas számára.

„A rózsaszín mez a legkelendőbb idegenbeli mez a DFB összes mezének történetében” – mondta Oliver Brüggen, a sportszergyártó cég szóvivője a Német Sajtóügynökségnek. A németek szerdán Stuttgartban, a hazai rendezésű Európa-bajnokság második csoportmérkőzésén, Magyarország ellen debütáltak benne.

A Bajnokok Ligája-győztes Toni Kroos által viselt 8-as mezszámmal ellátott változat különösen népszerű 

– tette hozzá Brüggen. Bernd Neuendorf elnök kedden a rózsaszín-lila mez iránti nagy érdeklődésről így nyilatkozott: „Szerintem az embereknek egyszerűen azért tetszik, mert divatos. A színválasztást semmiképpen sem szabad túlértelmezni.”

Hírességek is megjelentek a pink mezben

Julian Nagelsmann szövetségi edző játékosai a hagyományos fehér hazai mezt viselték a Skócia elleni müncheni Európa-bajnoki nyitányon (5:1). A június 23-i, Svájc elleni harmadik csoportmérkőzésen Frankfurtban szintén ebben lépnek pályára.

„Nagyon örülünk az Eb iránti növekvő lelkesedésnek és a német mezek iránti továbbra is nagy keresletnek. Sajnos a gyártási számokról nem tudunk még nyilatkozni” – mondta Brüggen. A Skócia elleni nyitómeccs előtt Robert Habeck szövetségi gazdasági miniszter is közzétett egy videót, amelyen a rózsaszín mezt viselte.