Szponzori szerződést bontott a Mahart Passnave Kft. a Ferencváros női kézilabda-csapatával, jelentette be a Facebookon Kubatov Gábor − írja a HVG.

A Fradi elnöke indulatosan számolt be az eseményekről, szerinte ugyanis

„a cég egyoldalúan és jogellenesen szakított a csapattal, arra hivatkozva, hogy eredményességük a tavaly márciusban 3 évre meghosszabbított szerződés aláírása után jelentősen visszaesett.”

 

Kubatov azonban nem érzi jogosnak a kritikát, majd felsorolja, hogy a Ferencváros a szerződéshosszabbítás óta Magyar Kupát nyert, bekerült Európa négy legjobbja közé, vagyis a Bajnokok Ligájában döntőt játszott, az idei szezonban pedig hibátlanul áll a tabella éléni, valamint bejelentett 4 top igazolást.

A fenti eredmények fényében a Fradi elnöke úgy véli, „a szerződés felbontása vérlázító, az eljárás és a stílus pedig végtelenül primitív”.

A klub elöljárója úgy érzi, lépésével a Mahart ellehetetleníti a női kézilabdacsapat működését, és jogi lépést lengetett be a vállalat ellen.

Kubatov zárásként elmondja, hogy elege van: „a Mahart Passnave vezére, Bényi Szabolcs, mit sem sejt a nemzeti érzésekről, sem a sport oktatásban betöltött fontos szerepéről. Torkig vagyok az ilyenfajta módszerekkel és emberekkel.”