„Foglalkoztam a SPAR kérdéskörével. Korábban már elmondtam: elítélem a vállalat kijelentéseit, amik következményekkel fognak járni"idézi az Index Nagy Mártont a múlt héten kialakult Lázár János-Spar csörte kapcsán.

A nemzetgazdasági miniszter felvetette, hogy ilyen mértékű veszteség mellett a vállalatnak meg kéne fontolnia, hogy elhagyja Magyarországot, továbbá úgy nyilatkozott:  

„múlt héten behívtam a SPAR vezetőjét, és elmondtam neki, hogy minden kijelentésnek következménye van, és haladéktalanul támassza alá, amit mondott.”

Nagy Márton hozzátette: „kikérjük magunknak ezt a hangnemet. Fáradjanak ide, és mondják el, mire alapozzák ezeket a kijelentéseket, amiknek következményei lesznek.”

Konkrét következményeket azonban sem ő, sem Lázár, sem Orbán Viktor nem említett az üggyel kapcsolatban, sőt a nemzetgazdasági miniszter szerint már önmagában az is elég következmény, hogy a lánc veszteséges.

A Világgazdaság azonban azt írja, hogy

a rágalmazás miatt a magyar kormány bíróság elég viszi az ügyet.

A Spar és a kormány között akkor mérgesedett el a viszony, amikor Hans Reisch, a Spar Austria csoport vezérigazgatója egy ausztriai élelmiszeripari szaklapban azt mondta, átalakította működését és Svájcba menekítette magyarországi vagyona egy részét az osztrák tulajdonú Spar üzletlánc, amely azt állítja: így védekeznek az ellen, hogy Orbán Viktor oligarchái megszerezzék a magyar piacon második legerősebb élelmiszerkereskedelmi céget.