A belföldi utazók elsősorban a wellness-szálláshelyeket keresik a március 15-iki hosszú hétvégén, a foglalások közel 40 százaléka ilyen szálláshelyre szól − közölte legfrissebb felmérése alapján a Szallas.hu az MTI-vel.

  • Eger,
  • Budapest,
  • Pécs,
  • Gyula
  • és Zalaegerszeg

a közelgő hosszú hétvége legkeresettebb úti célja a magyarok körében a Szallas.hu foglalási adatai szerint. A legtöbb vendégéjszakából Észak-Magyarország, Nyugat-Dunántúl és a Balaton részesül. Kihasználják a vendégek a hosszú hétvégét, az átlagos foglalási hossz 2 éjszaka.

A vendégek 35 százaléka hotelt választott, az apartmanok 26 százalékkal, a vendégházak 22 százalékkal, a panziók pedig 13 százalékkal részesedtek a foglalásokból.

A Szallas.hu összesített bruttó szobaár bevétele alapján

az egy főre eső éjszakánkénti átlagár 15 ezer forint, ami közel 9 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest.

Igaz, az előző évben nem esett hosszú hétvégére március 15.

Eddig a tavaszi hosszú hétvégék közül az előfoglalások alapján a négynapos húsvét tűnt keresettebbnek, viszont jelenleg az utolsó pillanatos foglalások miatt a március 15-iki hosszú hétvége is éppoly népszerű.

 

Miért kapunk 2 számlát kicsekkoláskor, és mire jó az idegenforgalmi adó?

Még mindig sokan azt hiszik, hogy a szállásadónk kénye kedve szerint számlázza ki az ifát. Elmagyarázzuk, mi áll a háttérben.