Elfogtak egy bajai férfit, aki nagy mennyiségű, Magyarországon nem forgalmazott gyógyszerrel üzletelt – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

Azt írták, hogy a férfi asztma-, nyugtató és erős fájdalomcsillapító gyógyszereket szerzett be ismeretlenektől, amelyeket csomagküldő szolgálatok útján többnyire külföldre értékesített.

A rendőrök egy csomagfeladást követően ütöttek rajta a férfin, akinél 90 ezer tablettát találtak; az általa használt lakásokban és egy bérelt garázsban kartondobozokba csomagolva további, hazai forgalomban nem található, pszichotróp hatású anyagokat tartalmazó 479 990 tablettát és 830 üveget, valamint csaknem 4 millió forintot találtak és foglaltak le a nyomozók.

A 61 éves férfit a Bajai Rendőrkapitányságon gyógyszerhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.


Gyógyszerhamisítás bűncselekménye miatt több eljárás is folyik olyan emberek ellen, akik számára háziorvosuk felírta a Viagrát és interneten, teljesen jóhiszeműen rendelték meg azt. Bátki Pál büntetőjogász hangsúlyozta: még a rendőrökön is érződik, hogy kelletlenül folytatják le ezeket a nyomozásokat. Itt olvashat erről többet >>>