Egy londoni székhelyű technológiai vállalat mobilalkalmazás segítségével szeretné megreformálni a tehetségkutatást a futballban.

Az ingyenesen letölthető és világszerte elérhető aiScout alkalmazás lehetővé teszi a feltörekvő labdarúgók számára, hogy saját készítésű felvételek feltöltésével részt vegyenek a professzionális klubok virtuális próbáin, amelyeken egy sor gyakorlatot kell teljesíteniük. Az app 75 videós gyakorlatot kínál különféle készségek tesztelésére – írja a CNN.

A játékosok teljesítményét a mesterséges intelligencia (AI) automatikusan pontozza. Az adatokhoz ezután hozzáférhetnek a klubok, lehetővé téve felderítőik számára, hogy átnézzék az életképes tehetségek pontszámait, és különféle szűrőkkel csiszolják keresésüket; életkortól és nemtől a pályán elfoglalt pozícióig.

Az alkalmazásnak jelenleg két angol Premier League partnere van – a Chelsea, valamint a Burnley –, és a klubok az alkalmazáson belüli próbaverzióikat egyedi igényekhez igazíthatják, saját mércéiket állíthatják fel, ha akadémiai játékosaik elvégzik ugyanazokat a gyakorlatokat.

Az intelligens technológia használata a sportban tovább terjed, ideértve az AI kommentárokat és az élsportolók viselhető technológiáját. A Grand View Research piackutató cég szerint a sportelemzés globális piacának értéke 2023-ban 2,7 milliárd dollár volt, ez pedig az évtized végére az előrejelzések szerint 22 százalékkal fog növekedni.

Kiderítettük, milyen munkavállaló fél a mesterséges intelligenciától

Egyre több dolgozó fél, de kik ők, hol laknak, és hány évesek? Lapunk a Pulzus segítségével próbált utánajárni, hogy a munkaerőpiac mely szereplői tartanak a leginkább az új technológia térnyerésétől.

A részletekről ITT írtunk bővebben.