Az Economx is beszámolt a mai napon arról, hogy az egyik kereskedelmi csatorna reality-jének szereplője Óbudán belehajtott Szalai Ádám Mercedes AMG G63 típusú autójába. A volt válogatott csatár arról számolt be, hogy az akkora volt az ütközés ereje, hogy a gépjárműve megrepesztett egy betonkerítést.

A hír kapcsán lapunk összeszedte az utóbbi évek tíz − futballsztárokhoz köthető − emlékezetes autóbalesetét.

Ferrarikat és Porschékat törtek a futball nagyjai

A profi labdarúgók rengeteg pénzt keresnek, és imádják luxuscikkekre költeni vagyonukat. Szinte valamennyi játékos egy-egy csodás gépjárműre költi első – jelentősebb – fizetését, az új autókkal pedig eszement száguldozásba kezdenek, emiatt számos olyan eset történt már, amikor ripityára törték féltett járgányukat.

Nézzük, kik voltak azok az ismert labdarúgók, akik emlékezetes balesetet szenvedtek.

Cristiano Ronaldo

A jelenleg Szaúd-Arábiában focizó sztár hatalmas luxusautó-gyűjteménnyel rendelkezik. Mivel már jó ideje ő a világ egyik legjobban eladható sportoló személyisége − és egyben az egyik leggazdagabb is −, megszámlálhatatlan mennyiségű autónak volt már tulajdonosa, melyet egyrészt saját maga vásárolt, másrészt szponzoroktól kapott.

Azonban Ronaldo is hibázott már az utakon, még 2009-ben, a Mancheseter United játékosaként törte össze Ferrariját edzésre menet. A fenti videón jól látszik, hogy a támadó szanaszét törte autóját.

Mario Balotelli

A korábbi olasz válogatott csatár híres arról, hogy a pályán és azon kívül is forrófejű figura. Miközben a Manchester City játékosa volt, a csatárnak sikerült összetörnie luxus Audi R8-asát a városban. Balotelli egy másik autóbalesetet is elszenvedett Bresciában 2013-ban, de sikerült megúsznia sérülés nélkül.

Jermaine Pennant

Az angol játékos szebb napjain zseniális szélső volt. A Liverpoolnál eltöltött időszaka karrierje egyik csúcspontjaként könyvelhető el. Pennantnek azonban ekkortájt rács mögé kellett vonulnia, ugyanis ittasan összetörte a Mercedesét, majd tovább hajtott.

Cesc Fabregas

Az Arsenal, a Barcelona és a Chelsea egykori középpályása nem csak a pályán, hanem azon kívül is kockázatos pillanatokat élt át.

Még arsenalos korában szenvedett autóbalesetet, amikor edzésre hajtott. Fabregas összetörte Mercedes SL55 AMG-jét, de szerencsére nem sérült meg. 

Anderson

Anderson élénk figura volt a Manchester Unitednél, és sokak szívét elnyerte vidám személyiségével. Ugyan többszörös Premier League-győztes lett a klubbal, rossz dolgok is történtek vele, például, hogy ő is autóbalesetet szenvedett.

A brazil spíler a komoly ütközés miatt még az eszméletét is elveszítette, miután 2010-ben összetörte fehér Audi R8-asát.

Nicklas Bendtner

Van abban valami furcsa, hogy a futballisták akkor szenvednek a legtöbbször balesetet, miközben edzésre utaznak. Így járt Nicklas Bendtner is, az Arsenal korábbi támadója viszont 2009-ben könnyű zúzódásokkal megúszta a balesetét. Az Aston Martinja viszont sokkal rosszabbul járt, mint a dán csatár. Ennek következtében azonban mégsem tudott részt venni az Ágyúsok Bajnokok Ligája-mérkőzésén.

Wayne Rooney 

A legendás manchesteri támadó a pályán és azon kívül is rendkívüli viselkedést tanúsított. A balhék és alkalmi ökölharcok mellett Rooney több autóbalesetet is elszenvedett.

Külön-külön sikerült összetörnie Aston Martinját, Cadillac Escalade-jét és Range Roverét is. A Manchester United játékosa azóta már jobban vezet, és távol tartja magát a balesetektől.

Karim Benzema

Real Madrid egykori sztárjának bőven kijutott a balhékból, a terroristákkal való kapcsolat és a zsarolási ügy mellett karambolozott is a csatár.

A Barcelona elleni El Clasicóról utazott éppen haza, amikor balesetezett, de sértetlenül megúszta. Nyugodtan feltételezhetjük, hogy a vereség járhatott a fejében, ugyanis mindössze 50 km/h körüli sebességgel vezetett, amikor a csattanás bekövetkezett.

Bruno Fernandes

A portugál közppályás Porsche Panamerája Manchesterben ütközött össze egy szembejövő Volkswagennel.

Az incidenst mindkét sofőr karcolásokkal abszolválta, sőt később a nap folyamán Fernandes elég fitt volt még ahhoz is, hogy részt vegyen még az edzésen.

Diego Maradona

A futball istene hírhedt volt a pályán kívüli kiszámíthatatlan viselkedéséről, különösen visszavonulása után. Amellett, hogy verekedésekbe és egyéb, tudatmódosító szerekkel kapcsolatos vitákba keveredett, Maradona autóbalesetet is szenvedett, ami annak volt a következménye, hogy Kubában rossz sávban vezette metál dzsipjét. A meggondolatlan döntése következtében egy turistabusznak ütközött. Szerencsére nem történt komolyabb sérülés.

Nem akármilyen kocsit kell venni Szoboszlainak, ha fel akarja venni a versenyt csapattársaival

A liverpool magyar játékosa lecseréli 80 milliós járgányát, így egy újabb luxusautó következik, ha fel akarja venni a versenyt a fiúkkal.