Ifjabb Lisztes Krisztián jövő nyártól a német élvonalbeli Eintracht Frankfurt labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását. Jelenlegi klubja, a Ferencváros kedden közölte, hogy a 18 éves támadó 2024 nyarán csatlakozik a tavaly Európa-liga-győztes együtteshez, addig az új szerb vezetőedző, Dejan Stankovic és a budapesti csapat rendelkezésére áll.

A Bundesligában jelenleg tizedik Frankfurt egyszeres német bajnok, ötszörös Német Kupa-győztes, valamint kétszeres UEFA-kupa-/Európa-liga-első. Timmo Hardung sportigazgató a frankfurtiak honlapján elmondta, hogy a tinédzser szerződése 2029-ig szól.

Örülünk, hogy csapatunknál üdvözölhetjük őt jövő nyáron, mert intenzitást, dinamikát és gólveszélyt hozhat az Eintrachtba

– tette hozzá.

Ifjabb Lisztes Krisztián 2017-ben került az FTC utánpótlásába, majd 2021 júliusában, 16 évesen kapta meg a profi szerződést. Az NB I-ben 2022 májusában, a Gyirmót ellen mutatkozott be, majd a következő szezon elején a Shamrock Rovers elleni idegenbeli Európa-liga-meccsen debütált a nemzetközi porondon. A nagy áttörést pedig a Fehérvár elleni hazai bajnoki hozta meg számára idén áprilisban, amikor csereként beállva duplázott, 2-2-re mentve a meccset.

Apja nyomdokain

Édesapja, a 49-szeres válogatott Lisztes Krisztián három időszakban (1993-1996, 2008, 2011-2012) szerepelt a Ferencvárosban, amellyel kétszeres bajnok és kupagyőztes volt, és tagja volt 1995-ös BL-csapatnak. Ő is légióskodott Németországban, megfordult a VfB Stuttgartnál, a Werder Bremennél, a Borussia Mönchengladbachnál és a Hansa Rostocknál is.

Hogy végül a klubok milyen egyezségre jutottak, és pontosan hol áll meg ifjabb Lisztes vételára, arról egyik érintett fél sem számolt be közleményében.

A Nemzeti Sport arról írt még augusztus közepén, hogy megérkezett a fiatal játékosért a Frankfurt ajánlata. A két sportegylet olyan megállapodáson dolgozik, melynek eredményeként Lisztes végleges vételára, több év alatt – ha folyamatosan játszik és jó teljesítményt nyújt – akár a tízmillió eurót is meghaladhatja, de ez nagyban függ a későbbi produkciójától is.

Mindenesetre ha valóban 10 millió euró fölé kúszik Lisztes ára, azzal biztosan ő lesz az NB I-ből eligazolt legdrágább magyar labdarúgó.

Az eddigi csúcstartó Vancza Zalán és Németh Krisztián, akikért fejenként egyaránt 3 millió eurót kapott az MTK. Apró különbség, hogy utóbbiért 15 évvel korábban fizetett ennyit a Liverpool, míg Vancsáért tavaly tett le ennyit az asztalra a belga Lommel – pontosabban a mögötte álló City Football Group.

Bombaüzletekkel és magyar játékosokkal rajtol a Premier League szezon

Horror áron eladott televíziós jogok, repkedő euró milliárdok, sztárigazolások, és magyar vonatkozások színesítik idén az angol bajnokságot. Összefoglaltuk, mit kell tudni a rajt előtt. Bővebben --->