„Én nagyon jóban voltam a családjával, sokat segítettem nekik, ezért ért nagyon váratlanul, hogy pont ő reagált így. Viccesen megkértem, hogy vegye le a szmájlit arról a bejegyzésről, nem volt semmilyen számonkérés” – mondta a Magyar Hangnak Nyírmártonfalva polgármestere. Filemon Mihályról korábban megírtuk, hogy behívatta az irodájába a közmunkást, mert a nő nevetős emojival reagált egy ismerősének Facebook-bejegyzésére.

Az említett poszt a lomb nélküli lombkoronasétányról szólt. Az ügy kipattanását követően a szociális gondozóként dolgozó nő azt mondta a posztról, hogy „vicces volt, és mertem egy nevető fejet hozzá tenni”. Ezt követően a község polgármestere felhívta telefonon a nőt, a szociális munkás pedig hangfelvételt készített a beszélgetésről – erre a beszélgetésre mondta most a polgármester, hogy „viccelt”.

Filemon Mihály és az önkormányzati alkalmazott ügye már a rendőrségnél van – legalábbis ez derült ki a Vadai Ágnes országgyűlési képviselő és Polt Péter legfőbb ügyész közötti levélváltásból, melyről a Magyar Hang is beszámolt.

Lombkoronasétány Nyírmártonfalván
Lombkoronasétány Nyírmártonfalván
Kép: Facebook, Hadházy Ákos

Az uniós forrásból épült – ezt egyébként már tagadja a polgármester, aki elmondása szerint saját forrásból építette meg a 64 milliós faszerkezetet, az EU-tól pénzt nem, csak egy támogatói okiratot kapott – teljesen haszontalannak tűnő lombkoronasétánytól nem messze található egy másik, szintén EU-s forrásokból felhúzott, a hírek szerint nem használt vágóhíd is, valamint egy vendégek nélküli vendégház is – szintén uniós forrásokból. 

Feljelentéssel fenyegetőzik a lombkoronasétányos polgármester

Mindenki készülhet, aki szerinte nevetségessé tette. A médiára különösen haragszik.