A balmazújvárosi Balmaz Sütöde tönkölylisztből készült Alföldi Pajta kenyere érdemelte ki 2025-ben az ország kenyere címet, míg az innovatív kenyerek kategória győztese az extraszűz olívaolajjal készült Mediterrán kenyér lett a XIV. Szent István-napi Kenyérversenyen.

A Magyar Pékszövetség tizennegyedik alkalommal rendezte meg a Szent István-napi Kenyérversenyt, amelyen

  • a Szent István-napi kenyér kategóriában 20 vállalkozás indult 29 termékkel. A kategóriában olyan termékkel lehetett jelentkezni, amely hagyományos, hozzáadott élesztővel, kovász felhasználásával, legalább kétféle lisztből készült kizárólag magyar és természetes alapanyagokból. A balmazújvárosi Balmaz Sütöde nyertes terméke, az Alföldi Pajta kenyér - tönkölyliszttel világos tönkölyliszt, teljes kiőrlésű tönkölyliszt, BL55 és BL80 búzaliszt felhasználásával készült, kiegészülve sóval, vízzel, sertészsírral.
  • az innovatív kenyerek versenyében 14 cég 26 terméke mérettette meg magát. Itt az volt a fontos, valamilyen újítás jelenjen meg a termékben (alapanyaghasználat, gyártási technológia, megjelenés, élettani hatás) és magyar alapanyagok felhasználásával készüljön. A győztes ásotthalmi Varga Pékség Mediterrán kenyér - extraszűz olívaolajjal terméke kiváló minőségű magyar lisztből és a Varga Pékség saját technológiájával készült.

A nyertes kenyereket a közönség először a Magyar Ízek Utcájában kóstolhatja meg a Szent István-napi rendezvénysorozat részeként, augusztus 18. és 20. között.

Idén sem lesz spórolós a tűzijáték - ki nem találná, ki lett a 10 milliárdos tender győztese

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal idén augusztus 20-ra mind a rendezvényszervezési, mind a komplex kommunikációs ügynökségi feladatokkal Balásy Gyula Lounge Event Kft.-ját bízta meg. Itt olvashat erről többet >>>