A terméktesztben részt vevő élelmiszerek mindegyike alaszkai tőkehalból készült és – egyet leszámítva – elősütött termék volt, azonban a többségük nem szerepelt túl jó a teszten. A szakemberek megállapították, hogy a halrudak egyharmadát a panír, és kétharmadát a hal teszi ki, ez azonban rendkívül rossz arány – közölte Facebook-posztjában az élelmiszeripari trendekkel és kockázatfigyeléssel foglalkozó Rizikometer.
Problémásnak ítélték továbbá, hogy 11 termékben kimutattak az elősütésekor keletkező káros anyagokat, egyebek mellett a potenciálisan rákkeltő 3-MCPD-t.
A vizsgálatok során több halrúdban találtak ásványi olajat (MOSH, MOAH), higiéniai problémákat viszont nem tapasztaltak, annak minden gyártó megfelelt. Összességében a teszten 6 termék ért el „jó” minősítést (köztük az Iglo, a Frosta és a Lidl halrudacskái), „nem megfelelő” eredménnyel megbukott viszont az Aldi és az Alnatura terméke.
Kövesse az Economx.hu-t!
Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!
Legolvasottabb
Most érkezett: katonai drónok támadtak Zelenszkij gépére, áttörték a légtérzárat
Orbán államtitkára megfejtette, miért férgesek a csokimikulások
Cicások figyelem: brutális szigor jön, teljesen megváltozik az állattartás
Ez volt eddig a magyarok kedvence az idén: 55 százalékos pluszban, aki ebbe fektetett
Idegesítő problémát orvosolna a kormány: új szabályok jönnek az EESZT időpontfoglalásban
Egyre több településen lesznek rosszul a gyerekek a férges csokimikulástól
Így alakulnak keddtől az üzemanyagárak
Felkavaró beszédet tartott a Nobel-díjátadó előtt Krasznahorkai László: a ma angyalai áldozatok, akiket a világ kegyetlensége tett tönkre
Már nem készpénzt kérnek karácsonyra a fiatalok: megdöbbentő dolgot írnak helyette a kívánságlistára