Az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai hivatala, a Bureau of Labor Statistics (BLA) pénteken ismertetett adatai szerint a teljes, mezőgazdasági ágazaton kívül foglalkoztatottak száma 336 ezerrel nőtt szeptemberben az augusztusi 227 ezer után, jelentősen meghaladva az elemzői várakozások átlagában szereplő 170 ezret.

A szeptemberi adat nyolchavi csúcsot jelent.

munkanélküliségi ráta augusztus után szeptemberben is 3,8 százalék, 2022 februárja óta a legmagasabb volt a júliusi 3,5 százalékot követően. Az elemzői várakozások átlagában 3,7 százalékos szeptemberi adat szerepelt.

A munkaerőpiaci részvételi arány 62,8 százalékon stagnált szeptemberben.

Az év kilencedik hónapjában az átlagos órabér éves szinten 4,2 százalékkal, 2021 júniusa óta a legkisebb mértékben emelkedett, augusztusban nagyobb, 4,3 százalék volt a növekedés. Az elemzők előzetesen 4,3 százalékos bővülésre számítottak.

Az átlagos órabér 0,2 százalékkal nőtt havi összehasonlításban augusztus után szeptemberben is. Az elemzők előzetesen 0,3 százalékos havi szintű bővülést vártak. A heti átlagos munkaidő 34,4 óra volt szeptemberben az előző havival és az elemzői várakozások átlagában szereplővel megegyezően.