Boeing 767-300BCF típusú gép szerda reggel szállt le először a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A tervek szerint a két város között heti két alkalommal teszi meg a távot, ám idefelé tartva Kazahsztán és és Karaganda repülőterén is leszáll – írja az AIRportal.

A gépek nagyjából 50 tonnás szállítás kapacitással rendelkeznek, melyet többségében gyűjtőáruval és e-kereskedelmi rendelésekkel töltenek fel. Így heti szinten nagyjából 200 tonna kapacitást kínálnak oda-vissza.

A Hunan tartományban található Csangsa az „Egy övezet, egy út” kezdeményezés egyik fontos kereskedelmi csomópontja. A Huanghua nemzetközi repülőtér e-kereskedelmi export-import árumennyisége közel a tízszeresére nőtt az elmúlt öt évben.

 

Katari befektetőkkel szállna be a kormány a reptérbizniszbe

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter egy hétfői interjúban arról beszélt, hogy a légiközlekedési csomópont megvásárlásáról szóló megegyezés véglegesítése átcsúszhat a jövő évre, mivel a vevőknek egyszerre kell megállapodniuk az árról a három jelenlegi tulajdonossal, illetve 10 adótárssal.