Közleményében kudarcnak nevezte az Európai Parlamenti eredményüket – még akkor is, ha úgy érzi, hogy a választók elsősorban az erőre mondtak igent, nem pedig az ő európai parlamenti munkánkra mondtak nemet.

2019-ben a még új erőként berobbanó bal-liberális párt a harmadik legtöbb szavazatot szerezte az európai parlamenti választásokon a FIDESZ és DK után, ahol 9,93 százalékos eredménnyel 2 mandátumot tudhatott magáénak. Ezzel szemben az idén szerzett 3,68 százalékkal még csak EP bejutási küszöbét sem érte el, amely a közvéleménykutatások várakozásainál is alacsonyabb eredménynek számít. Ennek értelmében a pártelnök és a Renew frakció alelnöke, Cseh Katalin nem folytathatják munkájukat az EP-ben.

Facebook posztjában Donáth Anna így fogalmazott: 

Csináld azt, amiben hiszel, úgy, ahogyan a legjobban tudod, és feküdj le minden este úgy, hogy tiszta a lelkiismereted – ez az én filozófiám. A jövőben is eszerint fogok politizálni. A lelkiismeretem pedig úgy marad tiszta, ha vállalom a felelősséget, és lemondok a pártelnöki pozícióról.  Nagyon köszönöm a támogatást azoknak, akik kiálltak mellettünk. Akik dolgoztak a kampányon, akik segítették a munkánkat, és akik ránk szavaztak. Nem adjuk fel, dolgozunk tovább értetek és veletek. 

A posztban megemlékezett az elért sikerekre is: 

„Az, hogy Zuglóban egyszerre győztük le a régi baloldalt és a Fideszt, hatalmas teljesítmény. Ahogy Pikó András és Soproni Tamás újrázása, Bánréve, Vámospércs, Keszthely és Győr elhódítása.

Hajnal Miklós, a párt kampányfőnöke a Partizán reggeli elemzői műsorában is úgy fogalmazott, hogy  elképzelhetőnek tartja saját lemondását, de erről az elnökséggel fog először egyeztetni. Fekete-Győr András pedig bejelentette, hogy elindul a következő tisztújításon az elnöki tisztségért.