A díjmentes kerékpárjegyek a vasúti pénztárakban, – egyéb fizetős jeggyel együtt az automatákból és az online felületeken –, illetve a vonat fedélzetén pótdíj nélkül (ha egyébként menetjeggyel vagy bérlettel rendelkezik) megváltható. A kerékpárjegy viszonylata az utas menetjegyének viszonylatával egyezően váltható meg.

Autómentes napijegy

Szeptember 22-én, az Autómentes Napon a MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV játarain a helyközi közlekedésben 990 forintért megváltható "Autómentes napijeggyel" lehet utazni. A napijegyet aznap minden online csatornán, jegykiadó automatában, a pénztárakban és a Volánbusz-járatok fedélzeten is meg lehet vásárolni. A kedvezményes napijegy kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe, csak helyközi járatokon. 1. kocsiosztály igénybe vétele esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni, a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz járatain, valamint a szükséges helyjegyeket és felárakat (pl. autóbuszokon távolsági kiegészítő jegyet) is meg kell vásárolni a jegy mellé. 

Szegeden szintén szeptember 16. és 22. között, egy személygépkocsi érvényes forgalmi engedélyének felmutatásával két felnőtt és három gyermek veheti igénybe menetjegy váltása nélkül a helyi buszokat.

A MÁV-VOLÁN csoport közleményéből az is kiderül, hogy a Volánbusz egyes helyi járatain szintén kedvezmények várják az utasokat: így Bonyhádon, Dunaújvárosban, Sopronban és Szentesen szeptember 22-én, míg Ajkán, Baján és Csongrádon szeptember 16. és 22 között mindenki díjmentesen utazhat a helyi járatokon.

 

 

 

Közel kétmillió jegyet váltottak a Balatonra

Rekordközeli utasforgalom volt a MÁV-START járatain. Bővebben --->