Az új tarifák 2024. május 1-től lépnek életbe, így a díjkorrekció mértékének és a késleltetett korrekciónak köszönhetően a DIGI árai változnak legkisebb mértékben 2024-ben a legnagyobb piaci szolgáltatók között – állította a szolgáltató. 

A DIGI nemcsak az előfizetési díjakat, hanem az ügyfelek által elérhető havidíj kedvezményeket is megemeli, melyek mértéke így május 1-től szintén 14,9 százalékkal nő.

Tájékoztatásuk szerint a vállalat az előfizetők terheinek mérséklése érdekében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt, 17,6 százalékos fogyasztói árindexhez képest 2,7 százalékponttal kedvezőbb díjkorrekciót alkalmaz a műsorterjesztési, vezetékes internet és a vezetékes hangszolgáltatások havidíjaira, a lakossági és üzleti ügyfelek esetében egyaránt.

Az árkorrekció érinti:

  • a DIGI valamennyi műholdas tévé és vezetékes internet-szolgáltatását,
  • a telefon és tévé szolgáltatását,
  • a mindigTV Prémium digitális földfelszíni televízió szolgáltatását.

Nem érinti viszont a DIGIMobil és a DIGINet Aktív 50 díjcsomagok 2024. március 1-től módosított díjait.

Az árváltozásban érintett előfizetőket a DIGI elektronikus úton és a számlalevél mellékletében február 1-től folyamatosan tájékoztatja. 

Mindhárom Magyarországon működő nagy telekommunikációs vállalat 2023-ban és 2024-ben is élt az inflációkövető díjkorrekció lehetőségével, de nem azonos mértékben: míg 2023-ban a Yettel és a Telekom is az infláció mértékével megegyező, azaz 14,5 százalék mértékben emelte díjait, addig a Vodafone – az imént említett eltérő üzleti év miatt – csupán 9,39 százalékkal korrigálta tarifáit és előfizetési díjait. Az idei emelésekről itt olvashatnak részletesen >>>