Az államtitkár a Családbarát munkahely díj és a Családokért díj kapcsán azt mondta, már attól is családbaráttá válhat egy munkahely, az otthonossá tett munkakörnyezeten túl, ha a munkaidő rugalmas, ha csapatépítést és továbbképzéseket szerveznek, továbbá, ha játszószobát alakítanak ki a kisgyermekesek számára.

Meglátása szerint ezek a tényezők erősítik a közösséget és „nem vétik el azt a célt, hogy a társadalomban elfoglalt helyünk a családban található meg leginkább.”

Beneda Attila szerint egyre nagyobb az igény arra, hogy ne szükséges rosszként gondoljanak a munkájukra a munkavállalók.

Ezen felül a minőségi, képzett munkaerő is felértékelődik, így a munkaadóknak is erőt kell venniük magukon az olyan intézkedések bevezetésével, amelyek vonzóbbá teszik az adott munkahelyet.

Beneda Attila
Beneda Attila
Kép: MTI Fotó / Kovács Attila

A helyettes államtitkár megjegyezte azt is, hogy a díjak célja, hogy ezeket a társadalom felé bemutatott jó gyakorlatokat bemutassák, továbbá hogy visszaigazolást adjanak a munkaadóknak, hogy amit csinálnak, az a családoknak is jó.

Jól járhatnak a cégek: magas a munkavállalói aktivitás az álláspiacon

A gazdasági mutatók a cégek tavalyi várakozásaihoz képest kedvezőtlenebbül alakultak, ezért idei évben láthatóan visszafogták a munkaerő toborzását.
Bővebben--->