Kolozs megye legdinamikusabban fejlődő ipari parkja lett az aranyosszéki Várfalva község területén, Bágyon határában, a tordai autópálya-csomópont szomszédságában található telephely. Itt eddig a legnagyobb beruházónak a repülőgépalkatrészeket gyártó belga Sonaca vállalat számít, amely az Airbus A320-as gépekhez és egy brazíliai repülőgyártó cég számára állít elő többféle alkatrészt – adott hírt róla a Krónika. 

Az erdélyi magyar nyelvű portál arról is beszámolt, hogy a 320 hektáros ipari parkban a második legnagyobb beruházás a romániai autóalkatrész-forgalmazásban az egyik éllovasnak számító, Szatmárnémetiben bejegyzett, magyar érdekeltségű Autonet vállalkozáshoz kötődik. A cég a szomszédos országban 1400 munkavállalót foglalkoztat.

Mellettük a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Zrt. közvetítésével elnyert 761 334 756 forintos (mintegy tízmillió lejes) magyarországi kormányzati támogatással épül a bágyoni ipari parkban a KÉSZ Csoport romániai gyártócsarnoka és telephelye.

A Krónika felsorolja, hogy a KÉSZ több romániai építkezési projektben vett eddig részt, melyek közül kiemelkedik a nagyváradi Nymphaea Termál Wellnessközpont. Folyamatban van a Transzilvania Bank új kolozsvári központjának építése, illetve több nagyváradi és bukaresti ingatlanberuházás. 

Az ipari létesítmények után fizetett helyi adók, továbbá a munkavállalók jövedelemadójának egy része a helyi önkormányzat bevétele, ami jelentős jövedelemforrásnak számít a többségében magyarok lakta Várfalva község életében. 

Szeretnénk befejezni a csatornázási, szennyvízelvezetési munkálatokat, az ivóvízhálózat korszerűsítését, felújítjuk az összes iskolát, illetve átfogó aszfaltozási munkálatok következnek

hangsúlyozta a Krónikának Marginean János polgármester.