Körforgalommal gyorsul fel Budafok-Tétény közlekedése, ez a gyorsabb és biztonságosabb haladást segíti  a XXII. kerületi Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában, illetve a kereszteződés környezetében - írja a Magyar Építők.

Ezen felül megújult megújult az útpályával párhuzamosan haladó kerékpárút, és javultak a gyalogosközlekedés feltételei is.

A beruházó BKK szándéka az volt, hogy a körforgalom létesítésével jelentősen megváltozott a csomópont forgalmi rendje és kialakítása, segítse a gyorsabb haladást a Tóth József utcából Budafok felé,

illetve az építési munkák és a forgalomtechnikai beavatkozások révén csökkentse a közlekedés veszélyeit az autóval, a kerékpárral és a gyalog közlekedők számára is.

A BKK ezen felül megújíttatta a csapadékvíz-elvezető rendszert, a közműkiváltási munkák során a kivitelező korszerűsítette az elektromos ellátóhálózatot, korszerű csövek lefektetésével felújított egyes ivóvízvezeték-szakaszokat, új tűzcsapokat helyezett el és elvégezte a távközlési hálózatok kiváltását.

Van ott még, ahonnan ez jött

A Magyar Építők szerint a beruházásnak még nincs vége, a következő jelentős kerületi projekt a Városház tér és környezetének komplex megújítása lehet. Ennek részleteit a főváros közlekedési fejlesztéseit összefoglaló Budapesti Mobilitási Terv (BMT) tartalmazza. Jelenleg nem biztosított a pénzügyi háttere, de a szükséges források rendelkezésre állása esetén többek között

 

  • megújulhat a Kossuth Lajos utca és a Mária Terézia utca is;
  • B+R parkolót alakítanának ki a Városház térnél;
  • új gyalogos-átkelőhelyek létesülhetnek;
  • akadálymentessé válhat három környékbeli villamosmegálló (Budafoki elágazás, Leányka utcai lakótelep és Savoyai Jenő tér).

Közlekedési gigaprojektek indulnak jövőre

Megújulnak HÉV-vonalak, lesznek új villamosok és trolik, valamint P+R pakolók is létesülnek majd. Bővebben−−−>