Szatmáry Kristóf fideszes országgyűlési képviselő az Országgyűlés gazdasági bizottságának turisztikai ülésén elmondta, nem igaz, hogy a Booking.com minden tartozását kiegyenlítette volna a magyar szállásadók felé – írja az MTI. A turisztikai bizottság jelenleg vizsgálja, milyen lépésekre van szükség ahhoz, hogy többé ne fordulhasson elő az, hogy egy cég több milliárdos tartozást halmozzon fel, visszaélve erőfölényével.

A politikus hozzátette, amennyiben a jövő hét elejéig nem történnek meg a kifizetések, tovább folytatják az intézkedéseket vagy újabb bizottsági üléseket tartanak.

Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke arról tájékoztatott, hogy gyorsított ágazati vizsgálatot készítenek elő, ami még ebben a hónapban elindulat.

A vizsgálat ideje 30 nap, amely meghosszabbítható. A vizsgálati eredmény konkrét javaslatokat fog megfogalmazni – tette hozzá. A vizsgálatban ellenőrizhetik a felmerülő piaci torzulásokat, de felmerülhet a járulékkifizetési gyakorlatok vizsgálata is. A GVH elnöke jelezte, gyorsított vizsgálat esetén a hatóság javaslatokat tehet a jogalkotók vagy az érintett szolgáltatók felé.

A Magyar Turisztikai Ügynökség bejelentette, hogy jogsegélyszolgálatot nyújt az ügyben érintett szállásadóknak. Az MTÜ múltheti közlése szerint 2290 magyar vállalkozásnak tartozik a holland közvetítőcég.

A hónap elején tört ki a botrány a Booking.com körül, amikor kiderült, hogy már több mint egy hónapja nem fizet a magyar szállásadóknak. Ennek ellenére 27 százalékkal nőtt a bevétele, mintegy 5,46 milliárd dollárra. A szállásportál a fizetési rendszerének karbantartási munkálataival indokolta a kifizetések elmaradását.

Újabb Booking.com horrorsztori esett ki a levélszekrényből

A Napi.hu tudomására jutott még egy történet egy olyan hazai szállásadótól, aki szintén pórul járt a Booking.com nemzetközi szállásközvetítő oldallal. Csakhogy Ádám, a Miskolc közeli Izzy Apartament tulajdonosának története túlmutat azon, hogy a Booking.com tartozik a magyar szállásadóknak. Ezúttal a kamuprofiloktól a kedvezőtlen forint-árfolyam átváltáson át a tehetetlen ügyfélszolgálatig felmerül több, eddig egészen új cifraság is az ügyben.
Bővebben--->