A JátékNet.hu webáruház négy vármegyeszékhelyen: a Budapest Árkád, a Győr Árkád, a Pécs Árkád és a Debrecen Fórum plázában nyit kiskereskedelmi üzletet. A webáruházat üzemeltető Modell & Hobby Kft. átvette a Játéksziget üzleteit és a 30 fős csapatát is.

A JátékNet.hu a covidos évek dinamikus növekedését követően tavaly bizonyos fokú visszarendeződést tapasztalt a piacon, azt látták, hogy az online térben már nehéz számottevő növekedést elérni, mondta Őri Gergely, a Modell & Hobby Kft., ügyvezetője.

A JátékNet.hu célja, hogy az online felületen már megszokott vásárlói élmény az offline világban is elérhetővé és még személyesebbé váljon. A fizikai üzletek megnyitásával a vásárlók a kezükbe foghatják a termékeket, ha pedig kérdés merülne fel a szakértő csapat azonnali segítséget ad.

Ez a lépés a 19 éve indított webáruház számára nemcsak nagy kihívás, mert mostantól új területen és megnövekedett létszámmal kell teljesítenie, hanem azért is, mert a boltok átvételéről szóló tárgyalások február elején zárultak le, így rekordidő, mindössze négy hét alatt vették át az üzleteket, és indították újra  azokat – közölte a játékkereskedő cég.

kiskereskedelmi üzletek nyitását a piaci trendek is magyarázzák. A GfK éves jelentése szerint a játékpiac értékben mindössze 1,1 százalékot nőtt 2023-ban.

A 2022-es 15,5 százalékos drágulás után a 2023-as évben bár csak 4,8 százalék volt a drágulás mértéke, ez így is 3,5 százalékos visszaesést jelentett az eladott darabszámban.

A piac negyedét a Lego eladásai teszik ki, míg a társasjáték a legjelentősebb termékkategória.