Az Eve Power megkezdte a munkavállalók toborzását a tervek szerint 2025 végére felépülő debreceni akkumulátorcella-üzemébe – közölte a projekt kommunikációjáért felelős társaság.

A kínai vállalat elsődlegesen

  • a logisztika, 
  • a raktározás, 
  • az építkezés 
  • és a termelés gépesítésének területére keres új dolgozókat, valamint pályakezdőket.

A toborzás elősegítésére pedig Debrecenben és Budapesten létesített irodákat.

A cég elkötelezett abban, hogy Debrecen jó szomszédja legyen és a helyi közösség részévé váljon, ezért társaság a helyi futballcsapat, a DVSC támogatása mellett döntött a most futó szezonban.

Az Eve Power emellett együttműködési nyilatkozatot írt alá a Debreceni Egyetemmel, amely humánerőforrás-képzést, hallgatói ösztöndíjprogramot, közös kutatás-fejlesztési tevékenységet és egy akkumulátorkutató intézet létrehozását tartalmaz – írta az MTI.

A világ kilencedik legnagyobb elektromos akkumulátorgyártója 2023 májusában jelentette be, hogy mintegy 400 milliárd forintos beruházással Debrecenben építi fel első európai üzemét. A beruházással több mint ezer új munkahely jön létre.

A cívisváros északnyugati gazdasági övezetében épülő akkumulátorcella-üzem földmunkáit 2023 végén kezdték meg, az építkezés befejezése 2025 végére várható. A tervek szerint a gyár 2026-ban egy gyártósorral kezdi meg működését és felfutó rendszerben, folyamatosan bővíti kapacitását.

Az Eve Power mellett már egy másik kínai cégnek, a CATL-nek is épül akkumulátorgyára Debrecenben.