széll_kálmán_terv

10.
25.
18:44
Magyarország sorsdöntő hetek előtt áll

Magyarország sorsdöntő hetek előtt áll

A jövő évi költségvetés legfontosabb célja a 2,5 százalékos ESA-hiánycél bármi áron való elérése − enélkül ugyanis Magyarország tízmilliárdos uniós támogatásoktól esne el a következő években. A költségvetés vitája szerdán kezdődik a parlamentben.

Szerző(k): Papp Zsolt
10.
13.
13:41

Végveszélybe kerülhetnek a patikák

Nem éli túl a patikaszektor a Széll Kálmán tervben megfogalmazott megtakarításokat, amennyiben nem jut kompenzációhoz - mondta Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara alelnöke a Napi Gazdaság egészségügyi konferenciáján.

Szerző(k): Leszák Tamás
09.
29.
15:25
Jöhet az utazási kedvezmények szűkítése

Jöhet az utazási kedvezmények szűkítése

Varga Mihály a miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint fel kell készülni arra, hogy jövőre a valóság rosszabb lesz, mint ahogy azt a 2012-es büdzsé készítői feltételezték. A kormány a Széll Kálmán-terv hét területen remél komoly megtakarítást 2012-ben.

Szerző(k): Domokos László
09.
10.
09:05
Rokkantnyugdíj: újabb 100 milliárdos lyuk?

Rokkantnyugdíj: újabb 100 milliárdos lyuk?

A kormány a Széll Kálmán terv bemutatásakor határozottan kijelentette, hogy ez év július 1-jétől elkezdi a rokkantnyugdíjasok felülvizsgálatát, mert innen 220 ezer embert vissza kell terelni a munkaerőpiacra. Az intézkedéstől 100 milliárd forint megtakarítást reméltek. Ez azonban egyre inkább úgy tűnik - egyéb más vállaláshoz hasonlóan - megmaradt a kijelentés szintjén. Eddig ugyanis semmilyen döntés nem született az ügyben és előkészületek sem történtek.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
08.
17.
15:15
Orbán: ősszel komoly költségvetési döntéseket kell hozni

Orbán: ősszel komoly költségvetési döntéseket kell hozni

Külön bizottság fogja vizsgálni a bankok által a devizahitelekhez felszámított egyéb költségeit, ősszel további intézkedéseket hoznak az államadósság csökkentése és a hiány tartása érdekében. Egy friss kormányrendelet azt írja elő, hogy 2015 után sem nőhet 15 százaléknál nagyobb mértékben az árfolyamgátat igénybe vevők törlesztője.

Szerző(k): NAPI
08.
12.
13:38
Romlanak Magyarország kilátásai

Romlanak Magyarország kilátásai

A Napi Gazdaság elemzői konszenzusa szerint az idei második negyedévben csupán 2,3 százalékkal nőhetett a magyar gazdaság - az adatot kedden közli a KSH. Az erős svájcifrank-árfolyam, a magasan beragadó munkanélküliség és a Széll Kálmán terv jövőre esedékes intézkedései még jobban visszafogják a növekedési kilátásokat.

Szerző(k): Ádám János
07.
23.
17:03

Fidesz: végre kell hajtani a Széll Kálmán Tervet

Mindent meg kell tenni azért, hogy az elmúlt nyolc év hibás gazdaságpolitikájának következtében megnőtt államadósság csökkenjen, ezért szükséges azokat a vállalásokat teljesíteni, amelyeket a kormány márciusban tett a Széll Kálmán Tervben és a konvergenciaprogramban - közölte a Fidesz országgyűlési frakciója az MSZP szombati sajtótájékoztatójára reagálva.

Szerző(k): MTI-Eco
07.
12.
15:13
Lemaradásban a kormány - sehol sem tart a Széll Kálmán terv megvalósítása

Lemaradásban a kormány - sehol sem tart a Széll Kálmán terv megvalósítása

A parlament hétfőn ugyan belehúzott a törvénygyártásba, ám a közbeszerzési és a közmunkatörvény elfogadásával együtt is komoly lemaradásban van a Széll Kálmán terv végrehajtásában a kormány – legalábbis saját ütemtervéhez képest.

Szerző(k): Papp Zsolt