széchenyi_terv

10.
20.
15:29
A kkv-k nem tolonganak a  Széchenyi-terves pénzekért

A kkv-k nem tolonganak a Széchenyi-terves pénzekért

magyarországi kis- és közepes vállalkozások (kkv) bár értékelik az Új Széchenyi Terv irányvonalait, azonban megítélésük szerint a pályázati rendszer közel sem optimális; a merev bürokratikus szabályok és a pályázatokkal járó nagymértékű adminisztrációs teher sok potenciális igénylőt elbizonytalanít - állítja a Körics Euroconsulting fejlesztési tanácsadó cég.

Szerző(k): MTI
06.
28.
06:00
Még várják a cégek a könnyítéseket

Még várják a cégek a könnyítéseket

A finanszírozó intézetek azt várják, hogy érdemi adminisztrációs könnyítéseket tapasztalnak majd a pályázatoknál.

Szerző(k): Nagy László Nándor
12.
31.
11:41

Jövőre is lesz Széchenyi, de ez más

Jövőre is lesznek kis- és középvállalkozások számára kiírt pályázatok, de nem a Széchenyi Terv, hanem a Széchenyi Vállalkozásfejlesztési Program keretei között - áll a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium az OÉT számára készített előterjesztésében.

Szerző(k): NAPI Online
03.
28.
23:59

Az OEP évente 3 milliárddal segítheti a gyógyturizmust

A kormány döntése értelmében 2005-től a nem termálvizű fürdők is kaphatnak állami támogatást a Széchenyi terv keretében. A nemzeti egészségturizmus marketingprogram várhatóan júniusra áll össze, ezt a Gazdasági Minisztérium (GM) a turisztikai célelőirányzatból finanszírozza. Amennyiben sikerül az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) megállapodni, évente mintegy 3 milliárd forinttal több jut a balneológiai ellátások térítésére. Részletek a pénteki NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
02.
19.
19:05

Újabb gyógyfürdők jutottak támogatáshoz

A Széchenyi terv egészségturisztikai alprogramja keretében a termál- és gyógyfürdők fejlesztésére kiírt pályázaton újabb hét nyertes kapott összesen csaknem 2,5 milliárd forint állami támogatást.

Szerző(k): Diószegi József
11.
23.
06:59

Összeállt az agrárbüdzsé

Az agrártárca előirányzata szerint az ágazat jövőre 190,17 milliárd forint támogatáshoz jut. A tavalyelőtti 123 milliárd, illetve a tavalyi 137,6 milliárd forint után idén eredetileg 191,1 milliárd forint volt a támogatások előirányzott összege, ezt azonban 193,4 milliárdra korrigálták. A jövő évi támogatási összeget a Széchenyi terv keretében rendelkezésre álló további 10 milliárd forint egészíti ki. Cikkünk a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
01.
18.
06:59

Mikola nem köt alkut a gyógyszeráremelés mértékéről

Az egészségügyi miniszter szerint az idén jelentős többletbevétel keletkezhet a büdzsében, amiből elsősorban a költségvetésben tervezett 20 százalékon túl további béremelést valósítana meg a szektorban. Mikola István lapunknak elmondta, hogy a gyógyszerek ára legkorábban márciustól és legfeljebb 4,2 százalékkal emelkedhet, ami számításai szerint az infláció 58 százalékának megfelelő növekedés. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): Ádám Viktor
01.
12.
14:13

A GM hétfőn mutatja be a Széchenyi Terv pályázatait 2001.01.12 13:09

Matolcsy György gazdasági miniszter január 15-én mutatja be a Széchenyi Terv megvalósítását célzó, a Gazdasági Minisztériumban (GM) kidolgozott 2001. évi pályázatokat - áll a GM közleményében.

Szerző(k): Ádám Viktor