Az ENSZ mezőgazdasági szervezete friss adatokat közölt az alapvető élelmiszerekről.
Szerző(k): EconomxA 19. század második felében alkották meg az első párizsit, amelynek beltartalma sokat változott az évtizedek során, ma már törvény is szabályozza, mi kerülhet bele. A párizsi sokak szerint nem szerepel az egészséges táplálékok listáján.
Szerző(k): L. K.A termékkel hőkezelési problémák vannak, így nagy valószínűséggel romlott állapotban van.
Szerző(k): Kiffer AnnaAz eltérő génfelépítés az élettartamban mutatkozó különbségeknek csak a 20-25 százalékáért felelős, a többit a szokások határozhatják meg.
Szerző(k): Gulyas ÁbelMíg Nyugat-Európában elvi, Magyarországon pénzügyi okok miatt trendszerűen csökken a fogyasztás.
Szerző(k): T. E.A vásárlók mostantól 10 frisshús-termékhez juthatnak hozzá kedvezőbb áron a diszkontláncnál.
Szerző(k): L. K.Július közepén a sertés- és baromfihúsok jelentős részének termelői, feldolgozói értékesítési és kiskereskedelmi beszerzési árai is alacsonyabbak voltak, mint tavaly ilyenkor - olvasható az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) összefoglalójában.
Szerző(k): L. K.Az Egyesült Királyság lett az első európai ország, ahol engedélyezték a laboratóriumban termesztett húsok árusítását, bár egyelőre nem emberi fogyasztásra, hanem állateledelként. Magyarország a technológia elterjedésének tiltásáról döntött.
Szerző(k): Thurzó KatalinÉves összevetésben 52,6 százalékkal, 11,9 ezer tonnára nőtt 2024 január–áprilisában a magyarországi élősertés-kivitel.
Szerző(k): Gulyas Ábel