gasztronómia

02.
07.
21:58
Őrület: már a konyhában sincsenek biztonságban az adataink

Őrület: már a konyhában sincsenek biztonságban az adataink

Hiába kell érte súlyos százezreket kiadni, egy hiper-szuper konyhai gép révén tömeges adatlopásra került sor, a hekkertámadás pedig milliók életét keserítheti meg.

Szerző(k): Sándor Zoltán
01.
13.
21:01
16 ezer forint lesz a medveburger, de jobb, ha siet

16 ezer forint lesz a medveburger, de jobb, ha siet

Az egyedülálló fogást bevezető étterem szerint ez egy olyan gasztronómiai célponttá válhat, amely népszerűvé teheti Romániát.

Szerző(k): Zádori Bence
12.
24.
22:04
Time Out Market nyílik Budapesten

Time Out Market nyílik Budapesten

2025 második felében megnyílik az első Kelet-közép európai Time Out Market Budapesten, ami különleges gasztro-koncepcióval érkezik Magyarországra. A hír azokat, akik jártak már hasonló helyen lázban tartja, és ennek megvan a maga oka.

Szerző(k): L. K.
12.
24.
06:36
Szenteste erre a karácsonyi menüsorra esküsznek a magyarok

Szenteste erre a karácsonyi menüsorra esküsznek a magyarok

Hiába drágul szinte minden élelmiszer, a lakosság ragaszkodik a jól bevált ételekhez. Felmérésünkből úgy tűnik, az iskolai végzettség egyenesen arányos az elfogyasztott étel mennyiségével.

Szerző(k): Kreivich Orsolya
12.
17.
12:21
Elege van a háziasszonyoknak, főzés helyett inkább rendelnének

Elege van a háziasszonyoknak, főzés helyett inkább rendelnének

Egyre több étterem szolgáltat karácsonyi elviteles menüt az ünnepi időszak alatt, ugyanis rájöttek, hogy az egész éves hajtás után a családok nem feltétlen akarnak napokig a konyhában robotolni. A lapunknak nyilatkozó éttermek vezetői azt is elmondták, hogy a növekvő költségterhekkel rendkívül nehéz lépés tartani a szektornak, s nem tudni, meddig lesz fenntartható a működés ilyen körülmények mellett.

Szerző(k): Kreivich Orsolya
11.
27.
16:05
Csillagok háborúja: kilenc helyszínen forgatnak Magyarországon

Csillagok háborúja: kilenc helyszínen forgatnak Magyarországon

Hamarosan eldől, mely magyar éttermek alkotják továbbra is a Michelin-csillagos hazai elitklubot. Ennek apropóján utánajártunk, mit hoz a konyhára a rangos elismerés, illetve milyen kihívásokkal szembesül az a vendéglátós, aki hiába vár a csillagra, vagy éppen már az övé volt, csak időközben elveszítette azt. A mérleg egyik serpenyőjében ott van a növekvő nemzetközi ismertség, az emelkedő vendégszám és bevétel, a másikban viszont a marketing- és presztízs veszteség terhét éppúgy megtaláljuk, mint a költség-haszon elv mindennapi gyakorlatát.

Szerző(k): Gyöngyösi Balázs
11.
10.
12:51
Kezdődik a karácsonyi vásár a Bazilikánál és a Vörösmarty téren

Kezdődik a karácsonyi vásár a Bazilikánál és a Vörösmarty téren

Két karácsonyi vásár nyílik november 15-én, pénteken Budapesten: a Szent István téren az Advent Bazilika, a Vörösmarty téren pedig a Vörösmarty Classic Xmas

Szerző(k): V. G.
09.
14.
20:36
A boldogság szigete: a kutatások szerint ez kell a hosszú élethez

A boldogság szigete: a kutatások szerint ez kell a hosszú élethez

Az eltérő génfelépítés az élettartamban mutatkozó különbségeknek csak a 20-25 százalékáért felelős, a többit a szokások határozhatják meg.

Szerző(k): Gulyas Ábel
09.
10.
06:05
Vendéglátósok figyelem, Magyarországon ezek a turisták kedvenc ételei

Vendéglátósok figyelem, Magyarországon ezek a turisták kedvenc ételei

A globálisan több mint 22 ezer éttermet, 10 ezer ételt és közel 6 ezer helyi alapanyagot bemutató portál, a Taste Atlas összeállította a legnépszerűbb magyar fogások listáját.

Szerző(k): Gulyas Ábel
08.
10.
16:20
,,Italra bármennyit hajlandó vagyok költeni " - videós árkörkép a Sziget Fesztiválról

,,Italra bármennyit hajlandó vagyok költeni " - videós árkörkép a Sziget Fesztiválról

Javában zajlik Budapesten a nyár legnagyobb hazai zenei eseménye, a harmincadik Sziget Fesztivál. Mivel csupán a koncertekkel nem lakna jól az ember, az Economx videós stábja utánajárt, mennyiért és milyen minőségben férhetünk hozzá az étel- és italkínálathoz.

Szerző(k): Faragó Janka