csokoládéipar

06.
30.
14:41
Megint szalmonellás csokit találtak

Megint szalmonellás csokit találtak

Egy újabb belga csokoládégyár üzemében azonosították azt a bélfertőzést okozó baktériumot, amely néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén okozott szalmonellafertőzést, és ezzel több mint 300 megbetegedést Európa szerte - írta a The BrusselsTimes hírportál csütörtökön.

Szerző(k): Szász Péter
06.
27.
07:50
Elhagyja Svájcot a Toblerone

Elhagyja Svájcot a Toblerone

A Mondelez International úgy döntött, hogy a háromszögletű csokoládé gyártásának egy részét elköltözteti Svájcból. Át kell írni a csomagolást is.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
22.
14:25
Kiderült, hány ember betegedett meg szalmonellás Kinder csokitól

Kiderült, hány ember betegedett meg szalmonellás Kinder csokitól

16 országból több mint 300 ember betegedett meg a Ferrero által Belgiumban gyártott Kinder csokoládéval kapcsolatos szalmonella járványban - írja a Food Safety News.

Szerző(k): Szász Péter
05.
14.
10:10
A Boci csoki és a Balaton szelet is a háborús veszteséglistán

A Boci csoki és a Balaton szelet is a háborús veszteséglistán

Ha nem is volt köztudomású, de a Nestlé a Balaton és a Boci termékeket régóta nem Magyarországon, hanem Ukrajnában gyártotta. Mostanra alakultak át úgy a viszonyok az oroszok ukrajnai háborújának eredményeként, hogy a magyar piacra nehezen vagy sehogy sem jutnak el ezek a termékek - írta meg az Index.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
13.
16:08
Eltűnt a Balaton szelet és a Boci a boltok polcairól, megszólalt a gyártó

Eltűnt a Balaton szelet és a Boci a boltok polcairól, megszólalt a gyártó

Eddig a háború sújtotta keleti Ukrajnában gyártották a Nestlé népszerű termékét, a kialakult helyzet miatt azonban ellátási kihívások keletkeztek. A cég most egy másik verziót, az Újhullámot ajánlja - írja az Index.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
16.
11:10
Intődy Gábor: már biztos, hogy pár évtizeden belül nem lesz többé csokoládé

Intődy Gábor: már biztos, hogy pár évtizeden belül nem lesz többé csokoládé

A klímaváltozás miatt egyre nagyobb veszélyben van a csokoládégyártás: a termőterületek zsugorodnak, emiatt kevesebb kakaóbabot lehet szüretelni. De az általános inflációs hatások is nehézkessé teszik a csokoládékészítést. Mikor éri el a fogyasztókat a drágulás? Mi a csokoládékészítés? Létezik környezetbarát édesség? Többek között ezekről beszélgettünk a Globalopoly podcastsorozat legújabb adásában Intődy Gáborral, a Magyar Édességgyártók Szövetségének főtitkárával.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
07.
07:08
Szükségessé vált, hogy idén kétszer emeljük a Milka-csoki árát, és ez még nem minden

Szükségessé vált, hogy idén kétszer emeljük a Milka-csoki árát, és ez még nem minden

Kevéske örömforrás volt a világjárvány idején, így a régi, jól ismert édességmárkákhoz "menekültek" a magyar fogyasztók. A koronavírus jelentősen átformálta a vásárlási szokásokat is - tudtuk meg Mayer Gábortól, a piacvezető csokoládé-, keksz- és cukorkaforgalmazó Mondelez Hungária Kft. ügyvezetőjétől. Ám hiába a snackőrület, amikor a nyersanyagpiaci árrobbanás felfalja az eredmény egy részét. Tavaly az újdonságokkal is nehéz volt villantani a piacon, idén ez megváltozhat.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
01.
20.
10:05
A járvány odacsapott a híres csokinak

A járvány odacsapott a híres csokinak

Alaposan elkaszálta a koronavírus-járvány a világ egyik legismertebb csokoládéjárt gyártó Lindt & Sprünglit, az otthoni fogyasztás növekedése nem ellensúlyozta a más területen elszenvedett visszaesést.

Szerző(k): Komócsin Sándor
12.
03.
10:40
Fontos dolog derül ki a csokimikulásokról

Fontos dolog derül ki a csokimikulásokról

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) idén is ellenőrzite a kipucolt csizmákat nemsokára megtöltő édességeket. A laboratóriumban megvizsgált 17 csokoládémikulásból mindössze egy zsírtartalma volt magasabb a csomagoláson feltüntetettnél.

Szerző(k): Domokos László