csokoládéipar

12.
25.
11:02
Meghozta a szaloncukor a diósgyőri csodát

Meghozta a szaloncukor a diósgyőri csodát

A Nestlé diósgyőri csokoládé üzemében az idén a karácsonyi szezonra közel kétezer tonna terméket állítottak elő, amely több mint 25 millió csokoládéfigurát jelent. A termelés volumene 11 százalékkal nőtt 2018 hasonló időszakához képest - közölte a vállalat az MTI érdeklődésére.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
07.
08:12
Elindult a csokokoládéháború: magyar sikercég a svájci óriás ellen

Elindult a csokokoládéháború: magyar sikercég a svájci óriás ellen

A marcipánspecialista Szamos új piacra tört be: táblás csokijaival a svájci Lindttel kel versenyre. A magyar csokigyártó rajtja jól sikerült, 100 ezer táblát adott el egy hónap alatt.

Szerző(k): Csernátony Csaba
12.
05.
16:40
Olyan forró időjárás jön a Kárpát-medencében, hogy terméketlen lesz a föld

Olyan forró időjárás jön a Kárpát-medencében, hogy terméketlen lesz a föld

Az ezredforduló óta felgyorsult a felmelegedés Magyarországon. Kilenc évben is nőtt az átlaghőmérséklet, és a 2018-as volt a valaha volt legmelegebb év. De ezzel együtt más szélsőségek is megjelentek a hazai klímában, amit a mezőgazdaságban már éreznek az ágazati szereplők. Szerencsére a klímamodellek alapján még van esélye az emberiségnek, de ha nem változunk, akkor eltűnik a csokoládé is a méhekkel és a kukoricával együtt - derült ki a Magyar Édességgyártók Szövetségének szakkonferenciáján Ürge-Vorsatz Diána az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) mérsékléssel foglalkozó munkacsoportjának alelnökének előadásából.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
05.
11:21
Vizsgálja a kormány a csipszadó eltörlését

Vizsgálja a kormány a csipszadó eltörlését

Hat pontot jelöltek ki az édességiparban az ágazati szereplők, amelyet kiemeltté tesznek a következő uniós támogatási ciklusban, valamint erősíteni akarják a beruházásokat a területen. Az agrárminisztérium szerint sem biztos, hogy a népegészségügyi termékadó (neta) a legjobb megoldás a fogyasztók segítésére, támogatják a teher felülvizsgálatát - mondta el Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Magyar Édességgyártók Szövetségének szakkonferenciáján.

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
30.
13:29
Ilyen még nem volt: újfajta csokit találtak fel

Ilyen még nem volt: újfajta csokit találtak fel

Új csokoládégyártó eljárással rukkolt elő a svájci Barry Callebaut cég, mely az egész kakaógyümölcsöt hasznosítja, és ezáltal nagyban csökkenti a megtermelt hulladékot a hagyományos csokigyártással szemben. A WholeFruitnak keresztelt új csokitípus ezen a héten az USA-ban már be is mutatkozik - számolt be az Mfor.hu a Guardian híre nyomán.

Szerző(k): Domokos László
02.
20.
08:42
Zöld teás csokit dob piacra Európában a Nestlé

Zöld teás csokit dob piacra Európában a Nestlé

A Nestlé idén tavasszal Európában is bevezeti a Japánban igen népszerű KitKat Matcha zöld teás változatot.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
31.
07:04
Hiába lehetne olcsóbb minden, drágább lesz a vásárlás

Hiába lehetne olcsóbb minden, drágább lesz a vásárlás

Paradox a helyzet a kávé- és kakaóbabból készült termékek esetében: a piac árazza a termelői árak esését, de ettől még a fogyasztóknak nem lesz olcsóbb a vásárlás. A gyártók inkább lenyelik, amit megspórolnak, a fogyasztói árak nagy részét teljesen más tételek határozzák meg.

Szerző(k): Szabó Dániel
01.
15.
09:33
Növelte eladásait a Lindt

Növelte eladásait a Lindt

A svájci Lindt & Sprüngli a várakozásoknak megfelelő mértékben növelte eladásait tavaly - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
26.
10:01
Háromezer tonna édesség lóg a magyar karácsonyfákon

Háromezer tonna édesség lóg a magyar karácsonyfákon

Összesen hat milliárd forintnyi szaloncukrot vásároltak idén a háztartások. Szinte csak és kizárólag itthon gyártják az édességet, melyből a tengerentúlon is van kereslet.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
04.
12:52
Minden karácsonykor tarol az ismeretlen hungarikum

Minden karácsonykor tarol az ismeretlen hungarikum

Bár a szaloncukor ősei francia és németcukrászok édességei voltak, mostanra gyakorlatilag teljesen magyar hagyomány maradt mind a készítése, mind az, hogy vele díszítsék fel az ünnepi fákat. Dacára annak, hogy itthon töretlenül népszerű, sőt a kezdeti idők minőségi termékei fordult vissza a piac, nem indult nemzetközi hódítóútra. Közben így is a magyar édességpiac egyik legnagyobb forgalmat generáló terméke.

Szerző(k): Szabó Dániel