biodízel

01.
27.
18:45
Idén drágul a pálmaolaj

Idén drágul a pálmaolaj

Idén emelkedhet a pálmaolaj ára, részben mert a vezető előállítónak számító Indonéziában a termelés növekedése lassul, a kereslet ugyanakkor nő.

Szerző(k): Domokos László
02.
26.
16:28
Növelnék a bioüzemanyagok szerepét a repülésben

Növelnék a bioüzemanyagok szerepét a repülésben

Egymilliárd utast szállítana bioüzemanyaggal is töltött repülőgépekkel 2025-ig menetrend szerinti járatokon a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
24.
19:10
Elképesztő, mire készül Észak-Korea

Elképesztő, mire készül Észak-Korea

Úgy tűnik, Észak-Korea nem csupán az atomfegyverek és a rakétatechnika területén ért el világszínvonalat, hanem a biotechnológiában is nagyra törő terveket szövöget. Egyszerre oldanák meg az ország élelmezésének és energiahordozó-ellátásának problémáját.

Szerző(k): Komócsin Sándor
12.
23.
19:15
Trump tanácsadója fél az eséstől

Trump tanácsadója fél az eséstől

Nagyon óvatos a részvénypiac áremelkedéssel kapcsolatban, s évek óta nem látott mértékben fedezi az esés ellen pozícióit - mondta Carl Icahn milliárdos tőzsdei befektető, akit nemrég kért fel Donald Trump tanácsadónak szabályozási kérdésekben. Icahn szerint a bankszektorban és az energetikában túl szigorú a jelenlegi szabályozás.

Szerző(k): Economx
11.
06.
20:11
Robbantja a benzinpiacot a forradalmi bioüzemanyag

Robbantja a benzinpiacot a forradalmi bioüzemanyag

Nemrégiben megkezdte a termelést a világ első új generációs bioetanolgyára Olaszországban. Technológiájának köszönhetően az üzem tevékenysége semmilyen formában nem korlátozza az élelmiszer-termelést.

Szerző(k): Economx
07.
31.
09:20
Így autóznak a használt sütőolajjal

Így autóznak a használt sütőolajjal

Több mint 9 tonna használt sütőolaj gyűlt össze és több mint hétezer gyűjtőflakon fogyott a Mol-kutakon 9 hét alatt a társaság „Kisütöttük: ide vele!” használtsütőolaj-gyűjtő kampánya során. A Rossi Biofuels Zrt. gyára által előállított 150 ezer tonna biodízel komponenst a Mol-csoport itthoni, szlovákiai és olaszországi finomítóiban keverik be a fosszilis gázolajba.

Szerző(k): NAPI
01.
16.
23:59

Bedöglött a biodízelprogram?

Jóllehet még az elmúlt év februárjában tették le az alapkövét - több prominens személy jelenlétében -, egyelőre mégsem épül biodízelüzem Csurgón, s a Csongrádra tervezett üzem építése is áll. Az agrártárca ugyanis csak a Nagyecseden és Kunhegyesen épülő beruházásokat támogatta, ráadásul egyelőre ezeket is csak kísérleti jelleggel. A biodízel előállításának ugyanakkor még jogszabályi háttere sincs Magyarországon, így a korábbi, 79 üzemről szóló tervek befulladni látszanak. Részletek a csütörtöki NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI