alaptőke

01.
05.
17:22
Alaptőke-emelés a Duna House-nál

Alaptőke-emelés a Duna House-nál

Új részvények zártkörű forgalomba hozatalával alaptőkét emel a Duna House Holding Nyrt. - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

Szerző(k): MTI
01.
16.
23:59

Lezárult a Novotrade alaptőke-emelése

A Novotrade Isle of Man Ltd. jegyezte le a Novotrade Rt. zárt körben meghirdetett, 199,5 millió forintos alaptőke-emelésének döntő hányadát. A kibocsátás után újabb internetes akvizícióra készül a társaság, amelyet az elképzelések szerint technikailag részvénycsere formájában valósítana meg. Részletek a csütörtöki NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
12.
11.
08:38

Évtizede nem látott átszervezés a Fiatnál - beadta lemondását a vezérigazgató

A Fiat igazgatótanácsának éjszakába nyúló ülése után bejelentették, hogy az idén valószínű nettó veszteségből való kilábalás érdekében évtizede nem látott mértékű átszervezést hajtanak végre az autógyártó részlegnél: 6000 főt elbocsátanak, a már meghirdetett 10 gyáron felül további nyolcat zárnak be - ezekből kettő Olaszországban van -, a 7,5 milliárd euró adósságállománya csökkentése érdekében 1 milliárd euróval emelik a jegyzett tőkét és 2 milliárd euróért vagyonelemeket értékesítenek. A vezérigazgató beadta lemondását.

Szerző(k): Bana Péter
03.
01.
08:29

Új Globus-papírok a tőzsdén

Március 2-án, azaz holnap vezetik be a tőzsdére a Globus Rt. 316 044 darab, egyenként 1000 forint névértékű, névre szóló törzsrészvényét. A papírok bevezetése növeli ugyan a kapitalizációt, de a likviditás nem változik, mert a részvények a társaságban stratégiai befektető német DEG konszern tulajdonában vannak. A Globus még tavaly decemberben döntött az alaptőke két részletben történő zártkörű alaptőke emeléséről. Várhatóan hamarosan megjelenik a második sorozat is a börzén.

Szerző(k): Baka Zoltán