Új, radikális módszert vetettek be a rendőrök itthon a szabálytalan autósokkal ellen. Néhány hónapja terjedt a közösségi médiában egy felvétel, amelyen az volt látható, ahogy rendőreink új megoldást alkalmaznak:

megkértek egy gyalogost, hogy oda-vissza sétáljon egy zebrán, és ők távolabbról figyeltek, amelyik autós nem adott elsőbbséget a „kamu” gyalogosnak, azt megállították és megkapta a büntetést. Így ment ez hosszú órákig egy hazai Spar üzlet mellett.

A vezess.hu cikke szerint néhány napja hasonló dolog történt, holott a lap információi szerint az  ORFK vezetése parancsba adta „zebracsalis″ műveletek leállítását. Most mégis úgy tűnik, hogy gyalogátkelőhelyeken megint alkalmazzák módszert.

Az új felvételre egy olvasó hívta fel a figyelmet, és az ahhoz fűzött kommentekben többen megerősítették, hogy

nemcsak Székesfehérváron, hanem az ország számos településén bevetik ezt a módszert.

A tőrbe csalt autósok és a bírságoló rendőrök ügyében szavaztak az emberek

Több mint négy és fél ezer szavazat érkezett néhány nap leforgása alatt arra a kérdésünkre, amelyben egy cikkünk nyomán azt feszegettük, van-e észszerű és elfogadható határa a közlekedésbiztonság érdekében végzett rendőri közúti fellépéseknek. Olvasóink nagyjából fele-fele arányban álltak a rendőrök, illetve az autósok pártján.
A szavazás részleteit ITT olvashatja. >>>

Azonban a csalit könnyen el lehet kerülni: be kell taratani a KRESZ-t, időben lassítani a zebránál, átengedni a gyalogosokat és nincs bünti - mutat rá a vezess.hu.