Egy Balatonvilágos és Balatonakarattya közötti területen nem messze a Balaton vizétől egy gödör tele volt építési hulladékkal műanyag, gumi és veszélyes hulladékkal, amelyet egy korábbi felvétel is igazol. Ezt a gödröt mára már betemették földdel, de hogy a föld alatt mi van, azt nem lehet tudni – csak azt, hogy egy ideje ég.

katasztrófavédelem az elmúlt másfél hétben kétszer vonult ki a helyszínre és próbálta meg vízzel eloltani az izzó szeméthalmot. A helyiek azonban nem biztosak abban, hogy valóban csak azóta ég a terület, mert korábban is felismerték a jellegzetes kellemetlen szagot. Azt tapasztalták, hogy idén tavasszal több tűzoltóautó is megfordult a terület bejáratánál.

Az RTL megkeresésére a katasztrófavédelem beismerte, hogy

már márciusban kivonultak füstölés miatt a helyszínre és oltották a területet.

A helyiek aggódnak 

A helyiek aggodalmukat fejezik ki a helyzet miatt, ugyanis attól tartanak, hogy mérgező anyag került a levegőbe, illetve abban reménykednek, hogy az oltás során felhasznált víz nem okozott kárt a talajvízben, vagy esetleg a Balatonba jutó vízben – ezek kiderítéséhez mérésekre lenne szükség. Azt, hogy kik, mit és hogy milyen engedéllyel szállítottak a területre, nem derült ki.

Balatonakarattya önkormányzata elárulta, hogy korábban ők bérelték a területet, ahol a faluban keletkezett zöld hulladékot gyűjtötték és ezt rendszeresen ellenőrizték is.

Az viszont szintén nem derült ki, hogy az ellenőrzéseken mit tapasztaltak, illetve hogy a területet más is használatba vette-e.